Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odolnost netboku s klasickým HDD oproti SSD

Zdravím,
mám netbok Acer One A110 s SSD a Win XP Home od loňského května. Píšu si na něm stránky takže opakovaně ukládám velké množství mrňavých souborů a mám pocit, že se stále zpomaluje. Na internet na něm vůbec nechodím a každou strčenou flashku až paranoidně kontroluji AVG. Takže může být za tím zpomalením opotřebování 8GB SSD?

Možná budeme do rodiny kupovat ještě jeden malý notebook a já teď váhám, jestli radši s klasickým pevným 160GB diskem. Nemám ale představu o odolnosti. Vadí klasickému disku s čtecí hlavičkou např. otřesy při častém, občas zběsilém dobíhání na autobus? Když bude noťas v měkkém a pevném obalu v batohu na zádech. Protože např. s platem vajec na zádech (nesmějte se) bych si takto uhánět nedovolila.

Díky za vaše připomínky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Trochu zrychlit SSD jde pomocí programu Flashfire. Známému jsem tento ovladač nainstaloval na hračku… nový
Jack 27.07.2010 10:37
Jack
To by nemuselo být špatné! Protože otevírat několika kB soubor pár sekund je dost otrava. Ne vždy, a… nový
Joan 28.07.2010 08:50
Joan
Ja by som sa toho behu nebal. Vyhoha vypnuteho disku je iba v tom, ze v pripade padu, kde zotrvacna… poslední
fleg-sk 28.07.2010 08:57
fleg-sk

Trochu zrychlit SSD jde pomocí programu Flashfire. Známému jsem tento ovladač nainstaloval na hračku od Mountfieldu a výkon byl úplně někde jinde.

- FlashFire is software for Solid-State Drives
- FlashFire uses host RAM to enhance random write performance of a SSD
- FlashFire is especially useful for the system using low-end SSDs

flashfire.org

To by nemuselo být špatné! Protože otevírat několika kB soubor pár sekund je dost otrava. Ne vždy, ale občas mám pocit, že se noťas kousl - a on jen šrotuje. Ale jinak mi stačí, na HTML a PHP soubory žádné dělo není třeba. Ale GIMP kupodivu běhá svižně.
Úprk s netbokem na zádech realizuji vždycky ve vypnutém stavu, leč často, ale hlavičky tam jsou pořád, že, proto jsem se zeptala. Navíc jsem si na něj ušila tlusté a měkké pouzdro, takže v batohu na nic nenaráží.
Na ty odkazy na "oživení" SSD se podívám, díky za ně a hezký den :-)

Ja by som sa toho behu nebal. Vyhoha vypnuteho disku je iba v tom, ze v pripade padu, kde zotrvacna sila prekona hranicu niekolkych G (neviem presne kolko disky znesu, kazdy vyrobca to, ale uvadza) je hlavicka zaparkovana mimo samotnej datovej oblasti, a preto ju fyzicky nemoze poskodit.
Naopak pri zapnutom disku je tesne na povrchom, ale magnet disku je tak silny, ze tvoj beh a a nim sposobene otrasy by poskodili disk len velmi tazko (osobne tomu neverim).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru