Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem divné zvuky z el. zásuvky a na ni připojených spotřebičů

kabely s nedostatocnym prumerem nic nevyhazuju, a uz vobec nie elektriku :) Nedostatocny prumer by sa zahrieval a mohol sposobovat blbnutie (restarty, poruchy apod) pripojenych zariadeni.

Ked sa ti zahrieva zasuvka tak musis vymenit aj tu zasuvku ptz bude totalne zaoxidovana prip. polamane v nej nieco. Proste ides do baumaxu a kupis novu zasuvku. Pred zamontovanim novej zasuvky draty ocistis poriadne trebars aj jemnym smirglom. Samozrejme s vypnutym isticom!

Ked tam zapajas to vsetko co si vymenoval do jednej zasuvky a este k tomu aj 1000W vysavac tak sa necuduj ze to vyhadzuje istic, ale to sa hrubkou dratu vyriesit neda, na to potrebujes 2 nezavisle zastrcky ak to zatazujes velmi vela zravymi zariadeniami. Alebo ak mas dnes stare 10A istice a zasuvky tak vymenit draty a aj istice a zasuvky za 16A.
A potrebna hrubka dratu zavisi aj od materialu samozrejme (med staci menej, hlinik treba viac tusim).

Ked chces tie hrubky tak na 16A sa pouziva napr. medeny CYKY 3Jx2.5 (2.5 znamena 2,5mm2 a znamena to plocha prierezu dratu, t.j. neudava sa priemer ale plocha) a pre svetelne 10A okruhy staci tusim 1,5mm2. Medeny. Hlinik nech ta ani nenapadne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny