Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem divné zvuky z el. zásuvky a na ni připojených spotřebičů

Tu zasuvku bude muset preskumat a premerat elektrikar ze co tam je za problem. Moze byt zlomeny drat v stene (=chrchtanie) ale to by nevyhadzovalo istic, ale moze to nejak robit problemy. Prip. to bolo blbo zapojene na zasuvku uz predtym a po kupe novej zasuvky si to zapojil stejne blbo jak predtym apod.

Kolko spotrebicov kam zapojit si mozes vyratat aj sam, kazdy spotrebic ma uvedene na sebe max.vykon (kolko W maximalne zere) a Prud = Vykon/napatie, t.j. konkrente Ampere = Watty / 230. A sucet amperov napojenych na jeden okruh nesmie presiahnut 16A, idealne ak je o dost nizsi. Pozor na predlzovacky tie niekedy zvladaju omnoho menej, je to na nich napisane zvycajne (pocet W alebo A ktore zvlada predlzka). Ak ju pretazis tak je riziko prehriatia a aj poziaru predlzovacky. Hlavne ak je zatarasena za skrinou=minimalne chladenie a na nej 2cm prachu (prach je horlavy). Ale zvycajne ludia predlzky nepretazuju, ptz TV a PC a veza a tlaciaren atd dohromady zeru radovo max. stovky W to je dokopy len par A, to je nic.
Na svetlach mas pocet W napisany tiez, to je ale tiez minimum, stolove lampy zvycajne pod 40W (co je 0,17A lebo 40W/230V = 0,17A), to je nic.

Vykonne spotrebice na ktore davat pozor kam su zapojene (zeru aj vyse 1000W) je napr. klimatizacia, akekolvek ohrievacie veci (elektricvke radiatory a ohrievace s ventilatorom apod, alebo aj mikrovlnka), vysavac. U nich treba davat pozor prip. si zistit (vypinanim isticov po jednom) ze jak su vedene okruhy v stenach (jeden istic = jeden okruh) a velmi zrave zariadenia rozdelit na viac okruhov, trebars aj pomocou predlzovacky z ineho konca miestnosti alebo z inej miestnosti apod. Predlzovacka nech je kvalitna hruba samozrejme.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny