Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Dualboot s windows7

Známý měl vistu a xp. Zkoušel jsem Vistu upgradeovat na win7 a bylo to dlouhé se spoustou problémů a výsledek nic moc. Zformátoval jsem ten oddíl a bezproblémově nainstaloval windows 7. Teď uvažuji jak zprovoznit ty xp z fungujících win 7. Někde jsem viděl software eazy bcd kterým se po instalaci xp dal opravit zavaděč aby byla volba i na ten win7. Netušíte bude to fungovat i ve win7 ? Nebo je na to nějaký jednodušší způsob?
Patrně bych na to taky přišel, ale nebudu mít zítra moc času proto uvítám jiné zkušenosti.

Předmět Autor Datum
Ked si oddiel s XP sformatoval tak uz tam ziadne XP neni. Alebo nechapem o co sa snazis. Keby tam bo…
MM.. 02.08.2010 18:07
MM..
Asi jsem to nenapsal nejlíp. Oddíl s XP jsem nesmazal, smazaný byl oddíl kde byla Vista a po ní ten…
jinýDavid 02.08.2010 18:13
jinýDavid
Je nutne vediet aj ze ktory oddiel je aktivny a teda kde boli subory potrebne pre start XP (boot.ini…
MM.. 02.08.2010 18:20
MM..
Nakonec to tak těžky nebylo. V easybcd jsem dal add entries - win xp a už to normálně naběhlo. poslední
jinýDavid 03.08.2010 17:05
jinýDavid

Asi jsem to nenapsal nejlíp. Oddíl s XP jsem nesmazal, smazaný byl oddíl kde byla Vista a po ní ten upgrejdovaný win7. Při nové instalaci win7 to ty xp na jiném oddílu nenašlo, patrně proto, že byl smazán zavaděč umístěný na stejném odddíle (C:).

Je nutne vediet aj ze ktory oddiel je aktivny a teda kde boli subory potrebne pre start XP (boot.ini, ntldr, atd). Ked si ich zmazal tak to budes mat blbe. Riesenie by bolo v tom pripade pokusit sa opravit bootovanie z instalacky XP (opravna instalacia ak ti to vobec umozni), a potom oprava bootovania toho Win7 z instalacky Win7. Alebo obnovit bootsubory na XP particii, boot.ini by si musel urobit spravne rucne, a potom pomocou EasyBCD pridat bootovanie toho XP. Pokial mas boot.ini na oddieli s XP tak by mal stacit easyBCD.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru