Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows mi nabíhá teprve až napodruhé po restartu PC ? Při prvním spustění hlásí chyba čtení disku.

Dobrý den. Pokud by mi snad někdo mohl zodpovědět dotaz, proč mi Windows naběhne teprve až napodruhé, při prvním spuštění PC mi nejprve nahlásí, CHYBA ČTENÍ DISKU, stejně tak se i někdy avšak méně často oběví chybová hláška - The boot devices have been changed. bbs boot priority will be afected. please enter setup to check. Při tomto druhém chybovém hlášení mi už nepomůže restart, ale musím vstoupit do biosu a pak ho stačí ihned opustit beze změn a systém naběhne. Nikdy jsem se s takovou lapálií nesetkal a nemám ponětí čím to je. Zkoušel jsem to i s jiným HD, ale nepomohlo, děje se to samé. Pc je již starší s Pentium 4 a s touto základní deskou * http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmproduct/XX_cmpro ddetail/XX_WbProdsWindow?itemId=275&downloadFlag=f alse&action=1 * Harddisk mam nastaven jako master, dvd mechaniku jako slave. V biosu mam jako první bootovací medium hardisk. Věděl by snad někdo čímpak to je ? Za případnou radu předem moc děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejdřív to zazálohuj. Je docela možné že odchází disk. Dá se to otestovat částečně programem od výro… poslední
MM_tank 04.08.2010 20:36
MM_tank

Nejdřív to zazálohuj. Je docela možné že odchází disk. Dá se to otestovat částečně programem od výrobce disku nebo programem hdd tune (surface scan/benchmark).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru