Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co způsobí změnu vlastníka složky?

uživatel ze starého systému nerovná se uživatel z nového systému, i když se jmenují stejně.
běžné adresáře mívají nějak nastavená přístupová práva pro skupiny (administrators, users), to stejně platí u v novém systému, u takto nastavených práv zůstane přístup zachován.

u soukromých složek (typicky obsah adresáře "dokumenty") jsou přístupová práva nastavena pro konkrétního uživatele (a navíc pro skupinu administrators, pokud to vlastník neomezil). protože se v nové instalaci liší sid uživatele (např. S-1-5-21-796845957-2025429265-839522115-1003), není pod jiným systémem původní přístup.

jsou tyto možnosti:
- převzít vlastnictví adresáře s dokumenty na ext.disku pro uživatele z nového systému, pokud to má být jeho osobní adresář. ale při připojení externího disku k jinému pc bude opět stejný problém s přístupem.
- dovolit přístup jen pro skupiny uživatelů (administrators, users): pak už z toho přestane být soukromý adresář. taky si můžu potřebné aplikace spouštět s administrátorskými právy, např zástupce pro správce souborů:

C:\WINDOWS\system32\runas.exe /profile /user:%computername%\administrator "C:\Program Files\Altap Salamander 2.5\salamand.exe"
- pokud je externí disk něco přenosného co se připojuje k různým pc a potřebuju mít přitom přístup okudkoli (přístup k médiu řídím jen jeho připojením a odpojením), potom buď nastavím přístupová práva pro everyone, nebo změním souborový systém na fat32 (nezná oprávnění k souborům).

v xp pro je to dobře vidět, pokud nemají nastaveno zjednodušené sdílení. do home je nutno např. doinstalovat aclview.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny