Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PHP: Chyba s odkazem typu index.php?id=1..

Tvoje tvrdenie, že opak je pravdou, nie je ničím podložené a spadá do kategórie tvrdení "v 95% procentech případů se dá (switch..case) nahradit polymorfismem". To, že si strávil príliš veľa času s Javou, sa výrazne podpísalo na tvojom spôsobe uvažovania. Vygoogli si radšej aký je rozdiel v enumoch v Jave a ostatných programovacích jazykoch a skús sa na to pozrieť s nadhľadom, pretože v tomto je výnimkou práve Java - v Jave sú to také "polovičné objekty".

Nehovorím, že sa nezlepšila čitateľnosť kódu, ale to riešenie JE komplexnejšie. Udržiavateľnosť sa v tomto konkrétnom prípade príliš nezmenila, zlepšila sa skôr modulárnosť a tým pádom aj rozširovateľnosť. A zavedením HashMapy namiesto switch..case sa k lepšiemu nezmenilo teda vôbec nič.

Príklady mi googliť naozaj nemusíš, takéto základy sa učia v škole. Pokiaľ si si nevšimol, tak dosť jasne rozlišujem medzi prípadom switch..case vs. if..else a prípadom switch..case/if..else vs. polymorfizmus. Tvrdíš, že switch..case je horší ako if..else a že sa dá takmer vždy nahradiť polymorfizmom - ale to je totálny nonsens.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny