Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Máte někdo zkušenost s D-Link DIR-100?

Chtěl bych tento router použít do organizace s 20 počítači, serverem a připojením o rychlosti 100 Mbps.
Tohle je naprosto nedostatesna informace - kolik je tam PC je celkem irelevantni, dulezite jsou jine veci jako kolik bude pravidel na fw, kolik vytvori ta pc otevrenych sessions, jaky bude tam bude throughput... Tohle jsou veci, ktere musis zjistit. A na zaklade toho vybrat spravne reseni.
Celkově říkali, že by to mělo být vše OK, ale upozornili mě na jednu možná zásadní věc, že těch 100 megabitů je na všechno.
Kdo ti to rekl? Nejaky obchodnik? :)
Mám to tedy brát tak, že celkově najednou proteče routerem (WAN + LAN) jen 100 Mbps? - je to něco jako bandwidth u switche, kde třeba na 8 portů je 1.6Gbps (200 Mbps na port)?
Ne, je to otazka toho kolik ten router dokaze obslouzit, jak jsem ti napsal vyse. Da se to porovnat s PC - levne routery jsou jako mene vykonne PC, proste nemaji takove hw parametry a jejich firmware neni doladen tak, aby byl schopen efektivne zpravovat vysoky traffic.

EDIT/ Btw, 20 PC uz neni zase tak mala firmicka, zamyslel ses treba nad HA, zarukou od vyrobce (pochybuju, ze bude mit dlink NBD support) a podobnymi vecmi?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny