Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Z počítače sama zní hudba

Přijměte opatření na ochranu před viry, i když nenavštěvujete neznámé nebo nedůvěryhodné webové servery ani neotevíráte přílohy e-mailů. Pro zvýšení zabezpečení počítače založeného na systému Windows můžete postupovat způsobem sestávajícím ze tří kroků: používejte bránu firewall, stahujte pravidelné aktualizace a používejte antivirový software. Podrobné pokyny objasňující použití tohoto postupu pro váš operační systém najdete na webu Chraňte svůj počítač společnosti Microsoft:
www.microsoft.com/protect (http://www.microsoft.com/cze/security/protect/defa ult.aspx)
V počítači založeném na systému Windows XP může webový server Chraňte svůj počítač automaticky rozpoznat a konfigurovat bránu firewall pro připojení k Internetu (ICF), konfigurovat nastavení funkce Automatické aktualizace a poskytnout informace o antivirovém softwaru. V počítači se systémem Windows XP a aktualizací Service Pack 2 je změněn název brány firewall pro připojení k Internetu (ICF) na název brána Windows Firewall (WF).

Další informace o automatizované části webu společnosti Microsoft Chraňte svůj počítač získáte v následujícím článku znalostní báze Microsoft Knowledge Base:
828931 (http://support.microsoft.com/kb/828931/ ) Časté otázky o automatizované části webu společnosti Microsoft Chraňte svůj počítač (Tento článek může obsahovat odkazy na anglický obsah (dosud nepřeložený).)
V USA a Kanadě získáte bezplatnou pomoc s problémy týkajícími se virů na lince (866) PC-SAFETY (727-2338). Mimo území USA a Kanady kontaktujte místní pobočku společnosti Microsoft.
Příznaky napadení virem, červem nebo trojským koněm
Pokud máte podezření, že by váš počítač mohl být napaden virem, obstarejte si aktuální antivirový software. Je-li váš e-mail nebo jiný soubor infikován virem, může to ovlivnit počítač následujícími způsoby:
Infikovaný soubor může vytvořit své kopie. Tím může být spotřebováno veškeré volné místo na pevném disku.
Kopie infikovaného souboru může být odeslána na všechny e-mailové adresy v adresáři.
Virus může zformátovat pevný disk a odstranit soubory a programy.
Virus může nainstalovat skryté programy, například nelegální software. Nelegální software pak může být z vašeho počítače dále šířen a prodáván.
Virus může omezit zabezpečení. Následkem toho mohou neznámí uživatelé se zlými úmysly získat vzdálený přístup k počítači nebo síti.
S virem souvisejí nebo jím jsou vyvolány následující příznaky:
Obdrželi jste e-mailovou zprávu s neobvyklou přílohou. Po otevření přílohy se zobrazí dialogová okna nebo dojde k náhlému snížení výkonu počítače.
Příloha, kterou jste právě otevřeli, má dvojitou příponu, například .jpg.vbs nebo .gif.exe.
Antivirový program je bezdůvodně zakázán a nelze jej restartovat.
V počítači nelze instalovat nebo spustit antivirový program.
Zobrazí se neobvyklá dialogová okna nebo okna se zprávami.
Jiní uživatelé vám řekli, že od vás nedávno obdrželi e-mailové zprávy s přiloženými soubory (zvláště s příponou EXE, BAT, SCR nebo VBS), které jste neodeslali.
Na ploše počítače se zobrazí nové ikony, které jste tam neumístili nebo které se nevztahují k žádným nedávno instalovaným programům.
Z reproduktorů zní neočekávaně neznámé zvuky nebo hudba.
Z počítače zmizí program, který jste ale záměrně neodstranili.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny