Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows Vista - boot

Dobrý den,
prosím o radu ohledně bootování Vist. Po "úspěšném" použití PC mou dcerou přestal systém nabíhat. Objeví se úvodní obrazovka, pomocí TAB, F8 a Delete se sice dostanu na opravu systému a do biosu, ale komp nereaguje na žádnou volbu (poslední známá konfigurace, nouzový režim, atd.). Vyzkoušela jsem všechny možnosti, vždy se objeví jen kurzor a černá obrazovka. Zkoušela jsem stáhnout a vypálit instalačku Vist, ale mechanika ji nebere (OS byl součástí sestavy, originální instalačka nebyla dodána). Možná špatně vypaluji bootovací CD. V biosu sice nastavím boot z CD/DVD, ale po restartu je tam opět boot z FDD. Boot z flešky bios nenabízí. V různých diskusích jsem narazila na možnost nabootovat jiný systém (mám instalačku XP) a zjistit problém.
Předpokládám, že probém může být v nedostatku volného místa na HDD, smáznutí nějaké části systému (dcera komp prý promazala), popř. viru.
Konfigurace: tříjádrový procesor AMD Phenom TM X3 8650, 4096 MB DDR2 , HD WD 500 GB SATA, multi DL DVD-RW, Nvidia GeForce 9500GT 1024 MB, zvuková karta 5.1 HD Audio, Windows Vista Home Premium
Pokud jste se s podobným problémem setkali, nebo máte nápad, jak komp přinutit pracovat, prosím poraďte.
Děkuji
Gábina

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny