Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém so zapnutím PC, BIOS hlási chybu

Dobré ráno,
už dlhší čas sa mi PC občas z ničoho nič reštartoval, no neprikladal som tomu význam. Bolo to čím ďalej častejšie a teraz je to už na hroznej úrovni takže už to musím začať riešiť.
Niekedy sa len surovo reštartuje, niekedy zamrzne, niekedy sa vypne a namiesto píp ktorým BIOS signalizuje začiatok post testu sa ozve dlhé "píííííí pi pi" a to sa stále opakuje. Problém je v tom, že nepomôže ani reštart. Niekedy opakuje zvuk niekedy sa ťažkopádne zapne ale zdochne napríklad pri načítavaní windowsu :( Musím nejaký čas počkať a potom už zvyčajne nabehne aj so všetkými chybami (myslím bios dole napíše totu somarinu your system...potom windows mi ponuka núdzový režim a tak...). Na jednej stránke som si našiel ze ten signál znamená na biosoch ami award a phoenix award chybu grafickej karty, no ja mám tuším phoenix a tu tabuľku nechápem (www.edom.sk). Zaujímavé je že niekedy ide všetko v poriadku aj 3 dni, a niekedy sa rozhodne trucovať a nejde poriadne celý deň!
Vďaka za rady :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle ....dlhé "píííííí pi pi"... padá podezření na grafiku. Takže, možný špatný kontakt - příčina š… nový
kropf09 16.08.2010 20:18
kropf09
otvoril som PC, bolo to tam dost zaprasene tak som vycistil, na grafike som si dal zalezat a ide, le… poslední
martin195 17.08.2010 11:50
martin195

Podle ....dlhé "píííííí pi pi"... padá podezření na grafiku. Takže, možný špatný kontakt - příčina špatně zasunutá karta, zachumelené kontakty ( vyjmout kartu očistit kontakty lihem nebo přegumovat školní gumou )a upevnit hezky ve slotu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru