Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No a tečka závěrem - Antiviry rozpoznají pouze 19 % nových hrozeb ? http://www.slunecnice.cz/tipy/a…
Pol 15.08.2010 13:06
Pol
Samozrejme a to je este by som povedal nadhodnotene :) Antivir je blbost co spomali PC na 10% vykonu…
MM.. 15.08.2010 13:08
MM..
hm važně až pak když nahodou chytneš trojana tak se mužeš jít klouzat co :)
Umaxer 15.08.2010 19:13
Umaxer
Nahodou nechytnem nic, a 20rokov som ani nahodou nic nechytil. Chrani ma totiz antivir moj mozog. nový
MM.. 16.08.2010 18:52
MM..
Vrátím se k původní otázce, která se tu nějak ztratila. Každý antivir má svoje limity. Záleží na tom… nový
kropf09 15.08.2010 21:13
kropf09
Nerozumím citaci "Avast5 zase trpí neočekávaným vypnutím rezidentů" atd. Jedu na Avast5 od beta verz… nový
nn 16.08.2010 17:01
nn
Byl jsi na Galapagach ? No vidíš a přece existují. nový
kropf09 16.08.2010 18:59
kropf09
Ještě dodatek: program je dobrý a funkční, pokud nekoliduje s jinými standardními programy (tím mysl… nový
kropf09 16.08.2010 19:17
kropf09
Perfektní odpověď, ale prosím už se nikdy o žádnou další reakci na můj příspěvek nepokoušej. Z mé od… poslední
nn 17.08.2010 18:06
nn
Dávám přednost Microsoft Security Essentials. Netrpí na falešné poplachy v takové míře jako AVG a hl… nový
Matt Dylon 16.08.2010 18:29
Matt Dylon
Prostě si dají antivir, CCleaner a jedou dál. Tak po pouziti ccleanera jede nie dal, ale jede si pr… nový
MM.. 16.08.2010 18:54
MM..
Tak já taky přispěju do flamu. Pokud z nějakého důvodu (kámoš, kámoša říkal...) nevyhovuje AVG free… nový
TarasBulba 16.08.2010 07:34
TarasBulba

Samozrejme a to je este by som povedal nadhodnotene :) Antivir je blbost co spomali PC na 10% vykonu, inac nic. Jediny spolahlivy antivir je ludsky mozog. Zakazat autorun, nepouzivat explorer (ani IE), neklikat na linky/prilohy v emailoch, nepouzivat mrkvosoft outlook, mat zaplatovany OS, atd. P.S. a zabudol som to najdolezitejsie - nespustat zavirene (t.j. takmer akekolvek) keygeny/cracky/stiahnute kdejake programy z neoficialnych zdrojov, ale pouzivat legalny SW alebo freeware z webu vyrobcu. Takyto ludsky mozog antivir 100% spolahlivo reaguje na nove hrozby. Mam overene 20rokov :D

Vrátím se k původní otázce, která se tu nějak ztratila. Každý antivir má svoje limity. Záleží na tom kdo ho obhospodařuje. Nejednodušší pravidlo je, že velké firmy s velkým objemem uživatelů mají lepší zpětnou vazbu a účinnější aktualizace. Jejich stinnou stránkou je často nabubřelost a značné zpomalení OS. Některé firmy, aby toto zpomalení obešly využívají více heuristiku. To zase přináší plané poplachy. Příklad: NOD32 mi nenašel při testu viry, které Avast odhalil. Avast5 zase trpí neočekávaným vypnutím rezidentů a to především webového štítu což je poněkud riskantní pro uživatele, který nemůže neustále sledovat ikonu jako automobilista tachometr při jízdě v obci s chudým sborem místní policie, který si chce vydělat na výplaty. Doporučuji shlédnout diskuzi na toto téma na stránkách výrobce. Norton se opírá o velký archiv signatur a tím je poněkud objemný.
AVG je spolehlivý ale zpomalení chodu PC mi připadá poněkud významné ...atd.

Moje doporučení? Avast4.8 do doby než skončí podpora, pokud již nestalo. Potom i přes uvedené výše Avast5 HOME, který je zdarma, velmi dobře propracovaný a 100 milionů uživatelů mu zajišťuje kvalitní odezvu z terénu. A ten lapsus s vypínáním předpokládám, že vývojáři zlikvidují.

Z řady placených antivirů Kaspersky, NOD32, Ashampoo ...desítka dalších
na stránkách o antivirech.
Názor, že antivir není třeba se odvíjí individualně kudy po internetu chodíš a jak PC používáš. Je možné vytvořit zálohu OS bez antiviru a při nákaze prostě natáhnout čistou zálohu. Způsobů užívání PC je mnoho, ale tak přece otázka nezněla. Snad jsem tu jenom nechatoval a držel jsem se ducha poradny - tedy snažit se poradit.

Nerozumím citaci "Avast5 zase trpí neočekávaným vypnutím rezidentů" atd. Jedu na Avast5 od beta verze, ale s tímto problémem jsem se nesetkal, a vlastně ani na dalších dvou počítačích, kam jsem pětku instaloval. Takže to vidím spíš na problém jiného software, který Avasta nemiluje, než aby to byl problém Avasta.

Ještě dodatek: program je dobrý a funkční, pokud nekoliduje s jinými standardními programy (tím myslím zpatlané hry, záhadný freeware a další hokuspokusy - nemusím dodávat, že na tohle netrpím),... Znovu připomínám diskuzi na stránkach výrobce Avast5, kde se tato problematika probírá (dobré se tam podívat), a pokud myslíš, že když nemáš problém ty, tak prostě problém nemůže nemůže byt na světě, tak je to jako s pštrosem - když nic nevidí, pak to ani neexistuje.

Dávám přednost Microsoft Security Essentials. Netrpí na falešné poplachy v takové míře jako AVG a hlavně Avast, méně zatěžuje systém. AVG, jak jsi psal, zpomaluje PC. A pro odborníky, dnes a denně se setkávám s "obyčejnými" uživateli, které nebaví prolézat systém a hledat brouky v počítači. Prostě si dají antivir, CCleaner a jedou dál. Jde o to tyto uživatele naučit s programy zacházet a ne z nich udělat blbce.

Prostě si dají antivir, CCleaner a jedou dál.

Tak po pouziti ccleanera jede nie dal, ale jede si pre instalacne CD Windows. Skor alebo neskor. P.S. a obycajny uzivatel s antivirom a ccleanerom spravidla ma v PC viry a prolezat PC a hladat viry teda musi stejne jak keby bol bez toho antiviru.

A co ma nejaky znefunkcnovaci cleaner spolocny s virmi? Snad si nemyslis ze to odstranuje viry.

Zpět do poradny Nahoru