Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rozdíl mezi režimem spánku a hibernací ?

Režim spánku je stav snížené spotřeby, který v počítači umožňuje rychle obnovit plný výkon (obvykle během několika sekund), jestliže chcete začít opět pracovat. Uvedení počítače do stavu spánku je jako pozastavení přehrávače DVD – počítač okamžitě ukončí činnost a je připraven k opětovnému spuštění, když chcete obnovit práci.

Režim hibernace je stav snížené spotřeby navržený především pro přenosné počítače. Zatímco režim spánku zpravidla uloží nastavení do paměti a spotřebovává malou část energie, režim hibernace uloží otevřené dokumenty a programy na pevný disk a potom vypne počítač. Ze všech stavů snížené spotřeby, které se používají v systému Windows, spotřebuje režim hibernace nejmenší množství energie. U přenosného počítače používejte režim hlubokého spánku, když víte, že počítač nebudete používat dlouhou dobu a že nebudete mít příležitost v této době dobít baterii.

Hybridní režim spánku je navržen především pro stolní počítače. Hybridní režim spánku je kombinací režimu spánku a hibernace. Veškeré otevřené dokumenty a programy se uloží do paměti a na pevný disk a poté bude počítač uveden do stavu s nízkou spotřebou energie, takže můžete případně rychle obnovit práci. Díky tomu může systém Windows v případě, že dojde k výpadku napájení, obnovit vaši práci z pevného disku. Jestliže je hybridní režim spánku zapnutý, uvedení počítače do režimu spánku jej automaticky uvede do hybridního režimu spánku. Ve stolních počítačích je ve výchozím nastavení hybridní režim spánku zpravidla zapnutý.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny