Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Netečný HD

Dobrý den. Nedávno jsem přeinstalovával OS Windows 7 Pro. Vše proběhlo v pořádku. Při posledním restartu však počítač nenaběhl a obrazovka zůstala černá. Dlouho jsem čekal, až jsem počítač resetoval, abych se dostal do BIOSu pomocí DEL. Po resetu naběhla pouze 1. obrazovka BIOSu a dál jsem se nedostal. Když jsem to zkoušel asi po páté, vzal jsem jiný HD, nainstaloval a vše bylo v pořádku. Chtěl jsem původní HD naformátovat, ale když jsem jej připojil místo jiného HD, tak opět pouze 1. obrazovka a dál se PC nehnul. Když jsem jej odpojil, vše bylo v pořádku. Požádal jsem kamaráda a ten dal HD na tester a HD byl údajně v pořádku. Může mně někdo z vás poradit co se asi tak stalo. Děkuji všem, kteří poradí.

Předmět Autor Datum
co to je ten kamaratov tester? (nic take neexistuje) Disk otestujes utilitou od vyrobcu disku, ak P…
MM.. 17.08.2010 02:09
MM..
Vše jsem vyzkoušel kromě clear CMOS. Zkusím ještě tohle. Dík za radu.
nonnel 17.08.2010 02:39
nonnel
Disk je SATA a ten žádný jumper nemá. Nehledě k tomu, že instalace prošla až po poslední restart, ta…
nonnel 17.08.2010 02:49
nonnel
A vysvetli to Po resetu naběhla pouze 1. obrazovka BIOSu a dál jsem se nedostal. tomu nerozumie an…
MM.. 17.08.2010 02:15
MM..
Tím jsem myslel Primary master, Primary slave, Secondary master Secondary slave. Mám 4 HDD a ty se o…
nonnel 17.08.2010 02:43
nonnel
když odpojíš všechny mechaniky, dělá to v biosu taky? divná ram - zkus bootovací cd s memtestem. mož…
lední brtník 17.08.2010 07:09
lední brtník
Všechny mechaniky jsem neodpojoval, ale když jsem vyměnil ten disk C (640GB) za jiný (250GB), tak by…
nonnel 17.08.2010 14:18
nonnel
Prostě mám HD 640GB, je v pořádku, ale nejde. To si dost odporuje. Dej to ještě jinému kamarádovi,…
MM_tank 17.08.2010 20:47
MM_tank
Disk je ještě v záruce. Koupil jsem ho u kamaráda, který se živí sestavováním PC a opravdu se v tom…
nonnel 17.08.2010 21:50
nonnel
V pohodě je free program, používám ho OK. xxclone poslední
Fuente 17.08.2010 22:13
Fuente

co to je ten kamaratov tester? (nic take neexistuje)

Disk otestujes utilitou od vyrobcu disku, ak PC vobec nabehne. Ked PC vobec neprejde cez POST (BIOS) tak skusit clear CMOS, vymenit kabel, skusit iny konektor dosky, iny napajaci kabel zo zdroja, ked nic nepomoze tak disk je v haji.

P.S> ked je to PATA disk tak moze byt ze mas blbo jumper na disku a tvoj BIOS hlada neexistujuce Slave zariadenie.
Moze byt aj chyba v tvojom BIOSe (da sa skusit clear CMOS a prip. update BIOSu ak na tu dosku existuje), alebo problem ten ze mas dosku len so SATA1, a disk SATA2, to niekedy u VIA alebo nVidia chipset srotov nejde (WD disky maju jumper na prepnutie na SATA1 pre taky pripad, ostatne disky nemaju, daju sa prepnut utilitou od vyrobcu disku, na inom PC). Nepises jaku mas dosku a jaky presne disk.

Disk je SATA a ten žádný jumper nemá. Nehledě k tomu, že instalace prošla až po poslední restart, takže před tím to ten disk znalo. Vyzkouším ještě udělat update BIOSu i když jsem jej nedávno dělal. Taky mě napadlo na jiném počítači ten disk znovu nainstalovat. Třeba na XP a když se chytne, tak ho opět na mém počítači zkusit znovu nainstalovat na W7.

Všechny mechaniky jsem neodpojoval, ale když jsem vyměnil ten disk C (640GB) za jiný (250GB), tak bylo vše v pořádku. Když jsem ten "jakoby" vadný disk dal místo jiného, ne systémového, tak se počítač zarazil na BIOSu. Upozorňuji, že ten HD 640GB před tím normálně šlapal. Až po tom přeinstalování (lépe řečeno nedoinstalování), začal simulovat. Zdroj mám Antler ATX P4 CE 350W. Paměť je nová 2 x 1GB. Prostě mám HD 640GB, je v pořádku, ale nejde. Děkuji všem, kteří se mně snažili pomoct.

Disk je ještě v záruce. Koupil jsem ho u kamaráda, který se živí sestavováním PC a opravdu se v tom vyzná. To není jen můj názor. Když mně ho nezprovozní na mém PC, tak ho vyměním za nový. Stejně koncem roku budu dělat úplně novou sestavu PC a potom se uvidí. Podle mě to je v BIOSu. Čert ví, co se tam kde zapsalo při instalaci a disk se pro BIOS tváří jako nedoinstalovaný. Nevíme, uvidíme. Dík.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru