Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr kancel. techniky do organizace

Po tragicky zemřelém kolegovi jsem byl zaměstnavatelem donucený převzít v organizaci výběr kancelářské techniky – PC, kopírek, tiskáren. Starší PC jsou od Autocontu, s nimi žádné problémy nebyly. Kvůli nižším cenám se posledních několik let berou PC od místního dodavatele a protože se hledí na cenu jsou problémy – levné case (zasunutí USB HW do předního konektoru způsobí téměř u všech vypnutí PC), hlučné ventilátory, Eurocase zdroje…

Starší tiskárny až do 1320 jsou HP, později se braly jaké byly „akční“.

Můj dotaz – jak napsat zadání pro firmy dodávající HW abych získal nějakou slušnou kvalitu PC – nevypínající USB zásuvky, tiché, nějaké ucházející kvality. PC budou kancelářské. Jakou značku tiskáren a typ brát? Síťové, případně s duplexem. Kancelářské. S ohledem na levný spotřebák i na to aby typ tiskárny chvíli vydržel a především aby tonery nebyly každou chvíli jiné.

Jak vybíráte a jaký HW máte v práci vy? Preferujete nějakou značku a typ?
Dík.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak už bylo řečeno, vyber nějaké značkové sestavy se slušnou zárukou a na stávajícího dodavatele zat… nový
jbo 18.08.2010 15:31
jbo
Ja by som si najprv overil ako je to vo firme s platenim faktur. Velka vacsina firiem setri kde sa d… nový
KiloViktor 18.08.2010 17:41
KiloViktor
To skoro vypadá, že kdo kupuje u místních obchodníků, je buď zoufalec nebo podvodník. ::) poslední
Kurt 18.08.2010 18:06
Kurt

Jak už bylo řečeno, vyber nějaké značkové sestavy se slušnou zárukou a na stávajícího dodavatele zatlač aby to bylo tiché a spolehlivé. Ať problémy u stávajících PC dodavatel opraví a pak vedení ukaž, kolik je ty levné PC stály na opravách (nebude-li to zdarma, což si nemyslím). Když sečteš pořizovací cenu + opravu, určitě už nebude levnější než nějaké značkové bezproblémové PC.

Ja by som si najprv overil ako je to vo firme s platenim faktur. Velka vacsina firiem setri kde sa da a su firmy ktore maju velmi zlu platobnu moralku. Ak patrite k takymto firmam, tak u velkych a znackovych predajcov nepochodis (resp.len raz), aj to si uzijes ked nebude vcas zaplatena faktura. Je celkom mozne, ze aj preto to ma pod palcom miestny distr. Alebo to moze byt aj tak, ze na minulych fakturach neni nieco co sa dohodlo "bokom".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru