Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zkopírovat/zálohovat operační systém

1. NIKOMU nenařizuji, co má či nemá dělat. Jen si o nich myslím své. Pokud nevidíš, že jsi v situaci, kdy na sebe vyleješ kýbl hoven, abys je následně umyl skvělým šamponem s kondicionérem (za pouhých $3,90) a následně opět aplikoval hovna a šampon ad inifinitum, pak už nemám co říci (snad jen, že každý svého štěstí strůjcem). Já na tyto procedury nemám čas a ani chuť.

2. Pokud už takto reaguju, tak je to vždy reakce na nějakého sebejistého pologramotného usera, který se DOMNÍVÁ, že "zná řešení", kterým se snaží nakazit další usery. A horší než potkat blbce, je potkat bandu blbců (typický příklad: kancelář plná hloupých sekretářek), kteří se navzájem podporují ve svých bludech.

3. Já jsem jistě magor. Místo vydělávání peněz nadávám na Poradně jiným do magorů. ;-) Naštěstí mám v reálném životě i jiné záliby, i když nepopírám, počítače a IT jsou zároveň mým zaměstnáním i koníčkem nejoblíbenějším. Ale v okamžiku, kdy vidím, že dané věci nerozumím (např. oprava auta), nebudu se v tom rýpat (a hrát si na hrdinu-čističe), ale půjdu za odborníkem a nechám ho to udělat, nebo si nechám poradit. A to je ten rozdíl mezi námi dvěma. Bohužel o počítačích si každý myslí, že když umí kliknout myší, tak umí s počítačem všechno, a že ta chytrá krabice se umí o sebe postarat sama.


P.S.: až se vám ajťáci na tu práci vykašlou, tak pak si jich teprve začnete vážit. :-D Zrovna teď jsem externě převzal firmu kde jim odešel celkem schopný člověk a majitel si myslel, že to zvládnou sami :-). Jinak v drtivé většině větších a prosperujících firem je IT spolu s ekonomickým/finančním oddělením to pravé jádro firmy. Ten citát totiž psal nějaký "specialista", takový, kdo jen běhá okolo nepodstatných věcí jako spotřební materiál pro tiskárny, hardware pro desktopy/notebooky apod. a naprosto nechápe roli IT v moderní firmě. IT není jen o tomto, ale na to musíš být na trochu vyšším "levelu", abys viděl celé "herní pole". Faktem je, že IT je vůči samotné firmě v pozici služební organizace, jenže KLÍČOVÉ. Tam kde to takto nefunguje, většinou IT nepotřebovali a nepotřebují, protože se s IT službami zcela míjejí. Anebo se jedná o upadající firmy bez většího potenciálu a budoucnosti. Ale to je všechno na moc dlouhé povídání, viděl jsem desítky firem, pro mnoho z nich jsem něco tvořil nebo pro ně něco dělal, s mnoha dlouhodobě spolupracuju, pro jiné jsem dělal "IT krizový management" - nemysli si, že nevím o čem mluvím, znám všechny typy userů, od "to zvládnu, vždyť je to jednoduchý, když to umíš ty" až po "já se to nikdy nenaučím, já jsem jiná generace".

edit: tímhle s tebou končím, tyhle věčné diskuse nad zlomenými motýlími křídly mě téměř frustrují.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny