Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rychlost internetu přes kabelové připojení

Ten pc je na net s OS XP naozaj dost biedny, ale nemalo by to mat az taky vplyv na rychlost internetu. Ono zalezi aj kde meras a co meras a vysledky sa odvodzuju od toho. Urcite by som skusil viacero "meracov".
Na zaver trochu matematiky. Neviem ako velky je tvoj provider, resp kolko ma zakazmikov. Predpokladam, ze jeho rychlost pripojenie jeho siete do internetu je 1Gb (viac urcite nema). Predpokladajme, ze ma cca 1000 zakaznikov. predpokladajme, ze kazdy ma zaplateny 6Mb pausal. 6x1000=6000Mb, cize 6 nasobne prekracuje jeho kapacitu pripojenia. Samozrejme nikdy nebude na sieti 1000 ludi naraz, nikdy nebudu stahovat vsetci naraz...atd. Na druhej strane urcite poskytuje aj vyssie programy, pripadne garantovane linky, ktore maju vyssiu prioritu, pravdepodobne ma aj viac ako 1000 zakaznikov a menej ako 1Gb, je mozne, ze uzke hrdlo tvori tvoj uzol, kde ste pripojeny len 100Mb bodom, ktory je stale pretazeny...atd.
Inymi slovami to, ze si platis rychlost 6000kb/s zdaleka neznamena, ze to je rychlost garantovana. To je rychlost maximalna. Garantovane rychlosti stoja radovo 4,5,6 ciferne sumy mesacne. Samozrejme rychlosti, ktore popisujes ty sa mi zdaju ozaj nizke v pomere k maximalnej rychlosti, takze urcite by som skusil reklamaciu (zavisi od obchodnych podmienok prevadzkovatela).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny