Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rychlost internetu přes kabelové připojení

Dobrý den.
Mám kabelové připojení k internetu u KTCT a v poslední době mi měření rychlosti prováděná na některém z webů na netu vykazují podstatně nižší hodnoty než dříve. Přitom se KTCT holedbá, že vylepšováním sítě všem klientům rychlost navýšili.

Podle vyjádření KTCT byla mému modemu přiřazena rychlost přes 6000kbit/s. Pouze jedenkrát se v měření vyskytla hodnota nad 5000 kbit/s a jednou nad 4000 kbit/s. Měřím vždy za stavu, kdy je v činnosti pouze antivirový program a internetová stránka na níž provádím měření.

Může mít na naměřenou a přenášenou rychlost vliv můj PC jako takový (tedy jeho sestava), kde používám OS W XP, paměť RAM 384 MB, HDD 40 GB, procesor X 86 a virtuální paměť 2 GB? Pokud ano, proč mám většinou rychlost pod 1000 kbit/s /někdy i kolem 500 kbit/s, když se někdy (naprosto výjimečně) internet "řítí" rychlostí přes 5000 kbit/s.

Podle rychlosti je totiž stanoven i můj cenový tarif, který jsem si zvolil, a nerad bych zbytečně platil něco, co mi ve skutečnosti není (nebo nemůže být) poskytováno.

Za fundovanou odpověď předem velice děkuji.
Milan

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny