Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem přetaktování

Ahoj,

přetaktoval jsem procesor(amd athlon, system XP) víc než bylo záhodno-a komp se mi po zapnutí už nenastartuje.můžete mi prosím poradit zda se s tím ještě dá něco udělat.

Díky všem předem za pomoc
L.

Předmět Autor Datum
Ano pravdepodobne da, skus hladat v manuale od zakladnej dosky "reset cmos". PS: Alebo rovno vytiahn…
pablito 29.08.2010 11:59
pablito
DÍKY Zkusím tu baterku...
lukas22 29.08.2010 12:03
lukas22
Inak by ma zaujimalo preco si najprv nieco o tom neprecitas... ked uz sa rozhodnes taktovat...
pablito 29.08.2010 12:08
pablito
Při overclocking se postupuje pomalu po krátkých krocích do chvíle, kdy je PC nestabilní - potom udě… poslední
kropf09 29.08.2010 17:40
kropf09

Při overclocking se postupuje pomalu po krátkých krocích do chvíle, kdy je PC nestabilní - potom uděláš krok nebo dva zpět. Pokud taktuješ pouze CPU, bývá systém stabilnější, protože do něho nevstupují tolik další proměnné. Samotné zatuhnutí je banální záležitost. Poblíž baterie najdeš spojku a tři piny - Clear CMOS - přsvorkuješ krátce a jumper vrátíš do původní polohy. Systém ti znovu naběhne. Vejdi do BIOSu a nastav standardní hodnoty nebo od výrobce nebo co tam prostě máš. Zkontroluj jestli za těchto podmínek počítač nevykazuje nějaké problémy a mužeš se do toho pustit znovu.
Základem přetaktování je výkonné chlazení CPU - masívní nebo vodní chladič s větrákem jak na dole Maxmilian v Tuchlovicích, správně nanesená teplovodivá pasta a i odvětrání kejsu. Sledování teploty.
Další možností je změna frekvence FSB - zde je situace složitější, protože se začnou pohybovat i frekvence PCI slotu a pokud máš AGP tak i tam. Upravit můžeš i načítání na RAM (RAS,CAS - tady je to boj o nezatuhnutí) - no, nevím jaký stroj máš pod palcem. Zahloubej se do literatury, nebo si vem snorchel a zanoř se do hlubin i-netu. Literatury spousty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru