Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako riesit zalohu mailoveho servra (virtual domena)

Premyslam nad zalohou jednej domeny, spedicna firma, pomerne citliva na casove odozvy a tak potrebujem skratit casovy vypadok mailoveho servra na minimum. Do buducnosti planujem zalohu celeho servra na virtual, ale teraz mi ide len o jednu domenu beziacu na servri.
Moj navrh...do firmy hodim linux server (postfix), ktory bude mat mx zaznam nizsej priority, zaroven bude nastaveny aby stahoval postu priamo z primarneho mx servera a firma si bude stahovat postu priamo zo zalozneho servra.
V pripade vypadku primarneho mx servera by mal jeho ulohu prevziat sekundarny vo firme. Klientom sa nic nemeni, pretoze si z neho postu stahuju tak ci tak.
Otazka znie ci taketo riesenie bude fungovat a jeho slabiny. Bojim sa hlavne timeoutov nastavenych pri smtp servroch, hlavny timeout je kolko sa bude cudzi mail server snazit hladat primarny server a dorucit mu postu pokedy mu "prepne" a pouzije mx zaznam s nizsou prioritou. Je naozaj mozne, ze "maximum retry time for a message" moze byt podla RFC nastaveny az na 4-5 dni?
Resp ako zalohovat lokalnu domenu bez toho, aby sa zalohoval cely server a s co najnizsim vypadkom mailservra?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny