Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nechce bootovat CD

Zdravím, mám postarší počítač na kterém byl XP jenže jednoho dne nechtěl nabíhat a chtěl sem ho zformátovat jenže i když nastavím v Biosu First Boot Device jako CD-ROM tak se nic neděje, tak sem hardisk vzal do jinýho PC a zformátoval v systému. Když ho vrátím zpět tak pořád nebootuje akorat se zobrazi že Ntldr (bo tak nejak) nenalezen zkusil sem vymenit CD ROM a porad to samé tak sem zkusil i jinej hardisk na kterém jsou XP a porad ntldr nenalezen. Nevíte někdo co s tím, jestli mám někde v biosu neco blbě nastavenýho, zkoušel sem i původní nastavení ale beze změny.

Předmět Autor Datum
Nevíte někdo ... jestli mám někde v biosu neco blbě nastavenýho ano máš to blbo nastavené, CD-rom a…
Joseph 30.08.2010 12:42
Joseph
no dit to mam First je CDROM Second je Floppy a third je HDD a pod tim je jestli chci dalsi zarizeni…
Syny09 30.08.2010 12:55
Syny09
Za prve mas skontrolovat ci je ta CDROM vobec v BIOSe detekovana. Za druhe skusis odpojit HDD a zapn…
MM.. 30.08.2010 17:39
MM..
CDROM je v biose detekovana pri spousteni PC se i normalne toci cte ale nic mam doma 4 bootovaci a a…
Syny09 31.08.2010 12:08
Syny09
ta CDROM je vadna. Alebo ju mas blbo zapojenu (ako slave samotnu) a BIOS ma s tym problem. Alebo mas… poslední
MM.. 31.08.2010 15:04
MM..
Po post testech startují Win - po zmizení nebo poškození systémového souboru NTLDR v kořenovém adres…
kropf09 30.08.2010 18:23
kropf09
Nakopíroval jsem a stale stejný problém. Ještě nevím - jestli je to normální ty dva soubory my šli z…
Syny09 31.08.2010 12:11
Syny09

Nevíte někdo ... jestli mám někde v biosu neco blbě nastavenýho

ano máš to blbo nastavené, CD-rom ako first boot, prípadne zakáž ďalšie zariadenia ako bootovace a uložit klávesou F10, vypnúť. Znovu zapnúť, nepoznám prípad aby to nefungovalo.

Za prve mas skontrolovat ci je ta CDROM vobec v BIOSe detekovana. Za druhe skusis odpojit HDD a zapnut to ze ci to potom z CDROM nabootuje. Ked nie tak bud je blbo zapojena, vadna, alebo mas blbe CD (neni bootovacie).
Ked to bez HDD nabootuje z CD tak to mas blbo nastavene v BIOSe, alebo nemackas klavesu ked to po tebe chce zmacknut klavesu (u USB klavesnice je treba v BIOSe povolit USB legacy/keyboard support).

CDROM je v biose detekovana pri spousteni PC se i normalne toci cte ale nic mam doma 4 bootovaci a ani jedno nenabehne v jinych PC nabehnou vsechny aji sem vymenil CDROM za novy porad sami problem. Bez hardisku naskoci SYSTEM BOOT FAILURE INSERT DISK...atd i kdyz je tam CD tak porad pise toto. Asi tam bude neco v haji ale CDROM nebo HARDISK to nebude.

Po post testech startují Win - po zmizení nebo poškození systémového souboru NTLDR v kořenovém adresáři systému nebudou spuštěna Win. Tento soubor je zodpovědný za spuštění systému Windows XP (Windows 2000)

Co z toho odvodit? BIOS nedetekuje CD mechaniku a nespustí CD inst. Hledé na HDD NTLDR, jako další alternatívu spuštění. Protože jej na zformátovaném disku nenachézí ---> ohlásí "NTLDR nenalezen".
Správně se bootující CD disk spouští sám - zkus po hlášce - Boot z CD postrčit bootování ENTEREM. Někdy se to uchytí. Jinak není disk poškozený a je vůbec bootující? Předpokládám, že CD BIOS vidí.

Je-li tento soubor poškozený na normální instalaci lze ho nakopírovat do kořenového adresáře. V příkazovém řádku bys napsal (v MMC nebo Start disketě Milenium, W98,,,atd):
copy D:\i386\ntldr c:\ ( enter)
copy D:\i386\ntdetect.com c:\ ( enter)

(kde D: je CD mech.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru