Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GTX 460 - při zatížení se restartuje PC.

...edit 1:
Restartoval jsem do Vista64 a tam spustil Just Cause 2 demo. Hra normálně funguje (přitom při prvních pokusech s předchozí 460GTX nejprve padala po pár vteřinách, později už "držela"), hráno cca 5 minut.

...edit 2:
Nahrál jsem čerstvou instalaci XPSP3, updatováno, všechny ovladače vyjma GK (jinak nic). Nainstaloval jsem ovladače GTX460, stáhnul FurMark a nechal testovat desítky minut (různá nastavení MSAA, extreme burning mode,..). Bez jediné chyby, bez jediného artefaktu či pádu. Teplota vylezla (v otevřené skříni max na 70°C.

Tak nevím :-|
Jestli to nakonec nebude slabší kondicí (3,5 roku bez přeinstalace) XPéček, ve kterých již byla snad 8x měněna grafická karta, odstraněna externí zvukovka a instalováno spousta programů/her.

Do nového zdroje se mi fakt nechce investovat. Takže jsem zase milou GTX460 vytáhnul a dal k měsíčnímu spánku do krabice a zpět dal toho záložáka 9500GT. Říjen překlepu (kvartální uzávěrka, moc práce) a v listopadu PC komplet přeinstaluju (práce odhadem minimálně na dva dny :-/)

Závěrečný dotaz: Dá se opravdu stávající stav (staré XP s 3D hrama padají, nové XP FurMark zvládají) chápat jako problém zabordelizovanosti OS nebo může být na vině zdroj? Podotýkám, že ve starých XP zlobila třeba i jednoduchá indie 3D hříčka (artefakty, kostičkování) - předpokládám, že benchmark program si vezme ze zdroje mnohem víc. Jenže na druhé straně, když jsem minule různě šachoval s přívodními kabely zdroje a kartou, tak se situace měnila - hra, která dríve nešla, najednou "držela", či artefakty zmizely. Fakt (pro mě) záhada...

Instalovat hry do nového OS jsem nezkoušel, musel jsem z pracovních důvodů opět nahrát z mirroru starý systém.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny