Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Shellext.dll

tak systém je po obnově sp3 v rámci možností opraven.

Při odinstalaci některých programů vyskočí chyba typu:
File C/programy files/něco/něco/unis000.dat doesnt exist. Cannot unistal.
nedošlo mi že je to přepis, ale neva.
je trochu divné že je chybová hláška anglicky - při odinstalaci přes ovládací panely to v českých windows obvykle nečekám. nebo jde o anglická/mui windows a je to ok.

ty programy co nejdou odinstalovat - jsou jen nadbytečně v seznamu v ovládacích panelech, nebo jsou dosud v \program files? to druhé znamená, že retardovaný čistič odstranil jejich .msi odinstalátor, tím ušetřil z hafogigového disku pár mega, ale přidělal starosti s korektní odinstalací.
potom buď smazat adresáře, vyhledat v registrech všechny záznamy podle názvu výrobce i jména programu a záznamy odstranit ručně. nebo vadný soft znovu nainstalovat, a hned korektně odinstalovat. někteří výrobci nabízí na webu v supportu i odinstalátor pro jejich sw.

Ta chyba při kliknutí prvým na složku vyskakuje furt.
je buď špatná asociace nejspíš s položkou "folder". já tam mám obsah:
REGEDIT4

[HKEY_CLASSES_ROOT\.Folder]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.Folder\PersistentHandler]
@="{098f2470-bae0-11cd-b579-08002b30bfeb}"

druhá možnost je že jde o lokální "pravé" menu nějakého špatně smazaného softu - jak píše karel: dohledat shell extensions. nepohodlně to jde v registrech na výraz "ShellExt.dll", rozumněji to půjde třeba v jeho odkazu.

edit: ty symboly zámku u ikon - to jsem ještě neviděl. můžeš si zobrazit práva k adresáři \program files, nebo rovnou k těmto souborům? jsi si jist, že ti viry a spyware ještě nechaly práva správce?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny