Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rozsireni diskove kapacity u HP ProLiant DL380 G4 + vyber dodavatele

čistě teoreticky bys uspěl i s nějakým homemade řešením a nějakým specialiozvaným NASovským OS (Např. FreeNAS). Spíše bych ale doporučil např. QNAP nebo Synology, kde máš v ceně už hotswap, dostatečný počet portů řadiče a podporu výrobce.

Otázka je, jakou rychlost pro ta data potřebuješ (tj. zda se jedná o úložiště např. pro SQL server nebo jen "sprostý" sdílený diskový prostor), jak je chceš zálohovat apod. Pak z toho může vyplynout, že iSCSI není zrovna vhodné řešení, nezapomeň rovněž, že pro iSCSI budeš muset (resp. bys měl) vyhradit jeden gigabitový port v serveru.

Osobně bych nasadil QNAP (při požadavku na rychlost do těch max. cca 60-70MB/s) - výhoda je, že pokud koupíš nějakou 8-diskovou verzi, tak ji teoreticky osadíš až 16TB (resp. 14TB v R5) při použití 2TB disků.

edit: např. toto: http://www.alza.cz/qnap-ts-809u-rp-d116362.htm (zde ale je cena podstatně vyšší, na druhou stranu je dostupný diskový prostor řádově vyšší, než těch necelých 900GB v případě 4 U320SCSI disků). Samozřejmě je možno slevit a vzít jen 4-diskovou verzi, popř. to postavit na běžném PC železe.. (tam by ses vlezl do cca 15 tis. Kč v případě 3x2TB disků)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny