Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rozsireni diskove kapacity u HP ProLiant DL380 G4 + vyber dodavatele

Disky jsou OK.

Ad bottleneck: v tomto případě bude bottleneck zcela jasně ona gigabitová síť, protože i v případě použití R5 (který je pomalejší JEN pro zápis, nikoli pro čtení, z důvodu výpočtu paritních XOR informací) bude diskový subsystém schopen operovat min. cca okolo 100-130MB/s, přičemž z gigabitové sítě dostaneš při single spojení přes CIFS maximálně cca 80MB/s (u NFS to je řádově více, okolo 100-110MB/s).

Tak jako tak budeš limitován rychlostmi cca 50-60MB/s, což je praktické maximum, jaké dokáže vyvinout běžné PC (to platí pro single-client instanci), nebo limitem gigabitového IP uplinku do serveru (opět viz výše, limit 80-110MB/s v závislosti na použitém přenosovém protokolu), což platí pro běžnou multiklientskou síť. Z obou případů plyne, že v žádném případě nebude to iSCSI limitujícím faktorem, nebo jeho limit nebude výrazně pod limitem ostatních komponent (proto jsem ti tohle řešení doporučoval - hodně muziky za málo peněz).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny