Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi router s repeaterem

Zdar, vite nekdo o jinem routeru jak wa2204, ktery umi v klientskem modu pracovat zaroven i jako AP? Potrebuju pripojeni k netu od providera sirit pro nekolik PC po dome bezdratove, ale tyto PC mit schovane za NATem... A bez pouziti dvou routeru/AP. Dik

Předmět Autor Datum
Neznam router, ktery by mel dve nezavisle wifi karty. Myslim, ze jsem nekde videl router, ktery umel…
JR_Ewing 09.09.2010 12:39
JR_Ewing
Praveze tem muj bazmek to umi, nemam zadny 16Mbit, na ty moje 2Mbity to v poho staci, jenze jsem zme…
Netak 09.09.2010 13:07
Netak
No, uprimne, v manualu k tomuhle zarizeni jsem nenasel ani zminku o tom, ze by to melo umet neco jin…
JR_Ewing 09.09.2010 13:29
JR_Ewing
Ja jsem netvrdil nic o WDS, uvadel jsem rezim KLIENT s repeaterem. Kdyz se podivas do manualu poradn…
Netak 09.09.2010 15:05
Netak
Ta zminka je ale dost strucna :-D. Omlouvam se, nevsiml jsem si ji. Ja ti schvalne popisu, co se dej… poslední
JR_Ewing 09.09.2010 15:17
JR_Ewing
Dva routery v sobe je problem, setkal jsem se s kombinaci dvou zarizeni v jedno, vysledek po hodine…
virus 09.09.2010 12:53
virus
Bylo uz vubec v roce 2000 wifi? :-) Router je tam jen jeden, ale wifi cast musi jet nejak multiplexn…
Netak 09.09.2010 13:10
Netak
Ano bylo ale ne tak rozsirene jako dnes, a ne tak zapraseny eter signalem jako je to dneska ve meste…
virus 09.09.2010 13:20
virus

Neznam router, ktery by mel dve nezavisle wifi karty. Myslim, ze jsem nekde videl router, ktery umel byt wisp klient a pres tu samou kartu byl schopen delat AP, ale to je hodne hardcore reseni a o rychlost a odezvach se da v takovem pripade dost pochybovat. Cestou je sestavit si vlastni router mikrotik, ale to nebude za tisicovku.

Praveze tem muj bazmek to umi, nemam zadny 16Mbit, na ty moje 2Mbity to v poho staci, jenze jsem zmenil providera a u noveho uz tento WISP klient nechodi. Bohuzel takovychto zarizeni moc neni, pokud vubec wa2204 neni jedine zarizeni, co toto zvlada...

Ja jsem netvrdil nic o WDS, uvadel jsem rezim KLIENT s repeaterem. Kdyz se podivas do manualu poradne, najdes tam malou zminku o universal repeaterr mod a tot vsjo, jedna fajfka a z klienta je i AP! Takze od providera bere pres wifi internet a ve vnitrni siti za NATem ho umi posilat pres LAN kabel a zaroven i pres wifi!!!

Ta zminka je ale dost strucna :-D. Omlouvam se, nevsiml jsem si ji.
Ja ti schvalne popisu, co se deje pri komunikaci. Od tveho providera prijde paket, router ho prijme, prelozi adresu a odvisila tou samou antenou, nicmene pod jinym SSID site. Tento paket samozrejme dosahne sveho cile, ale take dosahne zpet APcko poskytovatele. Sice s jinam SSID, ale na stejne frekvenci, cimz dost brutalne rusi ostatni uzivatele.
Dalsim prikladem budiz komunikace vetsiho mnozstvi dat. AP poskytovatele musi obsluhovat vice klientu a to se deje tak, ze mezi nimi prepina, xkrat za vterinu prepne mezi jednotlivymi klienty a vyrizuje jejich pozadavky. Nechme stranou to, ze svym repeaterem ho rusis jak blazen, ale vezememe v uvahu, ze tvuj bezdratovy klient na bezdratove siti cile komunikuje do intrnetu. Tvoje AP musi nejen cekat na prijmu pro tvoje klienty, take musi davat pozor, jestli nahodou neni vyzvan k vysilani. V okamziku, kdy ale komunikuje s klientem prekvapive na vyzvu k vysilani nereaguje a naopak, kdyz ma "volno", tak zadna vyzva neprichazi.
Tohle opravdu neni dobre reseni.

Dva routery v sobe je problem, setkal jsem se s kombinaci dvou zarizeni v jedno, vysledek po hodine nastavovani a pul hodine vztekani s pripojenim na serverovnu na pude u klienta jsem to vzdal a dotah radeji normalni wifi AP, to co ty pozadujes kdysi byvalo dostupne je to stara technologie, jsou to takove cudli, mame par kousku u nas k sefove, asi tri pazmeky rok vyroby nekdy 2000 - 2001 nevim presne, jsou teda pomali asi jen 2Mbps/s je to wifina na uplne jinem systemu, nekomunikuje s dnesnimi wifi, pracuje tak ze se pripoji prijme a zase odesle a tohle dela po celou dobu, na jedne strane je AP na druhe klient sefova, uprostred bazmek jako most. Bohuzel je to zastarala technologye.

Mas jednu jedinou moznost koupit dve zarizeni. :puff:

Edit: K tem pazmekum jmenovalo se to Symphony.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru