Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zmizely polozky na plose

Zdravim,

vim, ze toto vlakno je jiz starsiho data, ale rad bych vas informoval o pokracovani:

1) na jare tohoto roku (2011) doslo opet ke stejnemu vymazu plochy na stejnem stroji... Podrobnosti si jiz bohuzel nepamatuji. Dokumenty opet k nenalezeni, zastupci tentokrat nalezeni v System Volume Information v bodu obnovy.

2) Na zacatku cervna 2011 si jiny uzivatel stezoval, ze pri otvirani pdf ve firfoxu naskakuje "nejaka chyba". Ta chyba bylo oznameni o nenalezeni jakesi knihovny *OCR*.dll programem od Foxitu. Nebyl to PDF reader ale asi PhantomPDF. Vybral jsem nahodne PDF a ulozil jej na plochu. V pocitaci byl tez nainstalovan program Adobe Reader 9, ktery byl asociovan v systemu a bez problemu dokument otevrel. Po zavreni Adobe readeru jsem pustil Firefox a zakazal doplnek pro Foxita. Po vypnuti Firefoxe byl adresar plocha smazan az na nekolik vyjimek. Veskere adresare (neposkozene) a jedinny soubor zustaly - to pdfko, ktere jsem tam ulozil pred zakazem doplnku. Uzivatel mel sice vypnuty body obnovy, ale nastesti tam mel jen zastupce a soubory ulozene z posty... (miluji poucene uzivatele). Recuva semozrejme i v hloubkovem skenu dokumenty nenalezla, ani nebyla shoda dle velikosti souboru ve smazanych (a nalezenych Recuvou) a v klasickem hledani na celem disku mezi normalnimi soubory. Recuvou byly nalezeny jen stare verze dokumentu smazane uzivatelem pred mesicem, nikoliv ty aktualni...
Recuva byla spustena do 30s po vymazu z flashdisku. Zkousel jsem Ctrl+V, jestli se to nahodou nezkopirovalo do pameti. Nikolv. Pote jsem zacal teprve prohledavat mezi normalnimi soubory na vsach discich v PC.

3) Abych porovnal verze programu, sel jsem k puvodnimu uzivateli. Mel otevreny Firefox a Outlook Experess. Probramy byli minimalizovany v liste. Pustil jsem Foxit reader, precetl verzi a zavrel. Vse bylo OK. Pustil jsem Acrobata, precetl verzi a zavrel. Plocha byla opet smazana. Protoze se to u tohoto uzivatele uz 2x stalo, udelal jsem kdysi BAT soubor na kopirovani celeho adresare plocha. Takze jsem rovnou sel do zaloh a nakopiroval mu obsah plochy zpet (uz bez hledani zmizelych souboru). Postup jsem zopakoval a nic. Vse v poradku.

Ted to shrnu. Na obou PC jsou Win XP SP3 a automatické aktualizace. Stroje maji ruzne vyrobce. Na obou strojich v dobe vymazu bezely tyto programy: AVG, Outlook Express, Firefox (na obou vychozi prohlizec, za tu dobu ruzne verze, tudiz nezavislost na verzi). Oba stroje maji nainstalovan Acrobat 9. SW od Foxitu je ruzny. Pri mazani ploch nebezel ani jeden z techto 2 programu vzdycky (v 2. pripade nebezel zrovna ani jeden). Na obou strojich se smazane dokumenty nedaly najit. V zaznamu AVG nic neni.

U jednoho stroje bych to pochopil, ale u dvou nezavislych? Zkousel jsem to nasimulovat rucne a bez uspechu. A co se mohlo stat s temi dokumenty kdyz ani shoda dle velikosti nebyla (ani mezi smazanymi)? Oba PC maji 1GB RAM, vyuziti pameti mezi 400-600MB v dobe vymazu. Oba maji vypnuty cestovni profil, uzivatele jsou ruzni. Jeden z nich ma v Acrobatu doplnek pro desifrovani, druhy nikoliv.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny