Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Přístup odepřen

Zdravím,chtěl bych požádat o pomoc. Řešil jsem problém s nastavením práv sdíleného disku a protože mám XP home,byl to tak trochu problém. Narazil jsem na utilitu "scesp4i",která umožňuje rozšířit nastavení práv na úroveň XP professional. Měl jsem možnost nastavit určitá práva ke každému uživateli zvlášť a protože jsem testoval jak to funguje,tak jsem u účtu s názvem "CREATE OWNER" chtěl nastavit odepření přístupu. Šlo o to,že počítač mých dětí měl název "OWNER" a proto jsem si myslel,že to je počítač mých dětí. Jenže po potvrzení odepření přístupu teď nemám přístup k disku ani já a nepovedlo se mi dostat přístup zpět. Vždy když nastavím práva ke svému uživatelskému účtu,který je nastavený s administrátorskými právy,tak po kliknutí na "použít" se opět obějví hláška "Přístup odepřen". Zkoušel jsem díky Acronisu provést obnovu disku,ale problém byl pořád stejný. Zvláštní je,že ze zaváděcího media Acronisu se do disku dostanu.
Mohl by mi prosím někdo nějak poradit?
Předem díky
Změna předmětu, původně: Dupisek
Změna nicku, původně: Přístup odepřen (karel)

Předmět Autor Datum
Tak už je to dobrý,už nemusí nikdo odpovídat. Už jsem to vyřešil.
Dupisek 11.09.2010 20:33
Dupisek
Ano,hlavně neříkej jak,to musí zůstat tajný.
ajavar 11.09.2010 20:44
ajavar
Šlo o to,že mám disk 80GB jako C: ,pak mám 320GB disk a ten mám rozdělený na 3 oddíly. Jeden oddíl j…
Dupisek 11.09.2010 21:04
Dupisek
když jsi svého "creatora" zakázal, měls přiřadit práva skupině "administrators" kam určitě patříš a…
lední brtník 11.09.2010 21:52
lední brtník
Tak já měl vždycky XP home a do teď jsem řešil jen problematiku sítě. Měl jsem router a wi-fi,takže… poslední
Dupisek 12.09.2010 07:27
Dupisek
Samosprašný řešitel.
kropf09 11.09.2010 20:51
kropf09

Šlo o to,že mám disk 80GB jako C: ,pak mám 320GB disk a ten mám rozdělený na 3 oddíly. Jeden oddíl jsem měl nasdílený a protože jsem připojený k síti občanského sdružení,které nepovoluje router,ale jen switch,tak ti co jsou připojeni na stejném segmentu mají přístup do mé nasdílené složky. Začal jsem tedy řešit problém s přístupem,protože se mi nelíbí,že kdokoliv může prohlížet moje data. Mám nasdílenou část disku kvůli počítači mých dětí a XP home mají takzvané zjednodušené sdílení kde není možné podrobněji nastavit práva tak jako v XP professional. Utilita scesp4i toto rozšíření práv dokáže a protože jsem to chtěl otestovat,tak jsem u uživatelskýho účtu CREATOR OWNER a ne "CREATE OWNER" jak jsem psal před tím udělal odepření přístupu. Došlo k odepření přístupu celkově a já se nemohl dostat na svůj vlastní disk. V nouzovém režimu také ne. Nicméně na tom 320GB disku jsem měl ještě starou instalaci windows,ale měl byla nějaká nabořená,protože tam nešlo nabootovat. A tak jsem zkusil ten 80GB disk odpojit a pak se mi do té nabořené instalace povedlo nabootovat,tak jsem to rovnou zkusil do nouzového režimu a tam už jsem ty práva dokázal nastavit. Proč to šlo tak složitě to teda fakt nevím,ale strávil jsem u toho dost hodin a už jsem měl nervy na dranc. Mezitím jsem se trochu opil,protože jsem byl už zoufalej,takže jsem zmatkoval už i tady.

když jsi svého "creatora" zakázal, měls přiřadit práva skupině "administrators" kam určitě patříš a "creators" ze seznamu smazat místo zakazování, ať se nebije s právy jiných skupin (pokud jsi členem více skupin, zákaz něčeho má přednost).
pak to otestovat přístupem z dětského pc.
mám dojem že home všechny síťové přistupující bere jako "users" či "guest" - těžko říct když ani práva nezobrazují a nápověda xp stojí za howgh.

ale ten nápad s trochu opitím před úspěšným vyřešením bych měl taky zkoušet, minimálně se o tom zmíním šéfovi - že už jednou to prokazatelně pomohlo.

Tak já měl vždycky XP home a do teď jsem řešil jen problematiku sítě. Měl jsem router a wi-fi,takže nějaký šťourání se mi v počítači jen díky tomu,že musím mít switch a přístup je naprosto dovolen prostřednictvím sdílení jsem řešit nemusel. Správce,který mne připojoval do sítě mi dokázal poradit pouze to,že si mám pojmenovat skupinu jinak než defaultně "DOMA". Mám účet zaheslovaný a nastavený na samozalogování,ale to pojmenování podle mne moc nefunguje,takže jsem řešil tohle. Díky té utilitě můžu teď nastavovat práva,ale bohužel to má jednu chybyčku. Nějak mi tam nejdou přidat okolní počítače,jako kdyby to zabezpečení nedokázalo najít jiný počítač,než můj. Takže si s tím budu muset ještě hrát a kdo ví jak to dopadne.

Jo,alkohol někdy pomáhá,ale já měl jen 4 12° Prazdroj ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru