Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC Sestava

Nic proti, ale na nforce630 jsem nikdy nestavěl, poslední co jsem "musel" od nvidie dávat byly nF4, pak jsem radostně přešel na ATI RD3200, což v té době byly superstabilní a spolehlivé desky bez jediného průseru nviodiáckého typu jako podělaný IDE řadič apod. (a už jen kvůli nim se AMD vyplatilo ATI koupit, protože získali geniálně spolehlivé základy pro své CPU). To za prvé.

Za druhé, na AM2 jsem přeupgradoval několik lidí, kteří si z finančních důvodů koupili za litr "Spermoně" a následně (po roce např.) to přeupgradovali na X2. Každému jsem totiž vysvětlil, že takhle prodělá míň, než když si vezme spotřebitelský úvěr, což v případě nákupu elektroniky považuju za idiocii (zadlužovat se kvůli zábavě je IMHO nesmysl.)

Za třetí: Případný průšvih s deskou je snadněji řešitelný, a lze se daleko lépe dobrat (i po záruce) k náhradnímu prknu, než když se desky a sokly mění co půlrok až rok.

Za čtvrté: souhlasím, že CPU dnes skoro nikdo nemění (jako ponožky), ale

P.S.: o tom, že nová patice sice bude s AM3, ale nekompatibilní "dopředně" (tj. do starých desek nové CPU dát nejspíše nepůjdou) si už štěbetají vrabci na střeše :-) Jinak sám mám Intel (Asus P5B deluxe + Q9400 - přeupgradováno z první E6300 ;-)) a nemyslím si, že jsem AMD- nebo Intel-pozitivní, jen prostě dnes nevidím důvod u levných PC nakupovat Intel. Od i5 870 se to začíná lámat a AMD je už jen srovnatelné a končí to dominancí Intelu i7 980, jenže to se bavíme o PC za 100 klacků.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny