Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC Sestava

Já tě přece neobviňuji že jsi na nforce630 stavěl (i kdyby -je mi to jedno), to byl příklad toho kam jde tahle kompatibilita když si někdo po 2+* letech nebo s nejlacinější deskou vzpomeneže do ní narve nový 4jádrový procesor.

Za druhé, na AM2 jsem přeupgradoval několik lidí, kteří si z finančních důvodů koupili za litr "Spermoně" a následně (po roce např.) to přeupgradovali na X2. Každému jsem totiž vysvětlil, že takhle prodělá míň, než když si vezme spotřebitelský úvěr, což v případě nákupu elektroniky považuju za idiocii (zadlužovat se kvůli zábavě je IMHO nesmysl.)
Jasně. Během roku to jde -ostatně to sem psal. Když přijdou za dva roky* nebo za delší dobu co jim řekneš ? Nejspíš že bude lepší vyměnit i desku. Za rok vyměníš procesor i u intelu. Za dva ne.

Za třetí: Případný průšvih s deskou je snadněji řešitelný, a lze se daleko lépe dobrat (i po záruce) k náhradnímu prknu, než když se desky a sokly mění co půlrok až rok.
Schválně jsem se podíval na cpu support zde v diskuzi uvedených dvou gigabytů. Staré procesory odhadem 3roky* jako X2 6000+, nebo dokonce jednojádra v nich uvedeny nejsou. Takže ve výsledku patice je sice stejná ale při výměně desky po záruce se nebude řešit patice ale hledat deska se starým čipsetem ve které procesor pojede.
Myslím si že s tou ochranou investic prostě nemáš pravdu.


* orientační údaj, nebrát za slovo

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny