Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno posunutý zvuk při tvorbě videa

po vytvoření videa v pinnacle mi zvuk začal předbíhat obraz. není to stejnoměrný posun po celou dobu videa, ale ten čas předbíhání zvuku se neustále navyšuje.koukal jsem na tehle problém.

http://pc.poradna.net/q/view/493652-software-na-sy nchronizaciu-audio-video-automaticky?page=r493655# r493655

ale nijak chytrej z toho nejsem. vstupní video, který jsem použil má snímkování 25fps, stejných 25fps má i výsledný video. dříve jsem s ničím problém neměl.

zde jsou parametry vstupního videa:

view.php

Předmět Autor Datum
Co zkusit video nacpat do jiného kodeku, než používáte teď? Pro zkoušku.
shark.jd 16.09.2010 17:37
shark.jd
zkoušel jsem mpeg2 , potom divx a pořád stejný
eman55 16.09.2010 17:39
eman55
A vo vstupnom videu je ten zvuk OK? Pri konverzii konvertujes aj zvuk? Jakym kodekom a na jaky bitr…
MM.. 16.09.2010 18:43
MM..
omlouvám se za spoždění.ve vstupním videu je zvuk o.k. tady jsou obě vytvořená videa. snad je tam vš…
eman55 16.09.2010 19:43
eman55
Skus nerobit resampling audia, ono u mp3 niekedy vznika nejaky posun kvoli nepresnosti, napr. Virtua…
MM.. 16.09.2010 20:15
MM..
vyzkouším a dám vědět. zatím díky za rady ;-)
eman55 16.09.2010 20:28
eman55
vyzkoušel jsem v pinacle vytvořit samostaně pcm audio a pak ho přidat k videu, ale žádná změna.pak j…
eman55 16.09.2010 22:54
eman55
No ano to zdrojove video pouziva VBR (to som videl uz z tych screenov predtym) co u filmu neni dobre… poslední
MM.. 16.09.2010 23:01
MM..

Skus nerobit resampling audia, ono u mp3 niekedy vznika nejaky posun kvoli nepresnosti, napr. VirtualDub to standardne u mp3 audia koriguje. Neviem co robi tvoj pinnacle ale mozes skusit
a)nechat audio stopu tak jak bola v originali bez akejkolvek akcie, t.j. bez processingu ("stream copy"), ak nestrihas tak to je idealna moznost.
b)ak potrebujes strihat tak skus dat vystupny audio format PCM neskompresovany, a skus to prehrat. Ked to bude OK tak si spustis Virtualdub a das mu tam v menu video: direct stream copy (to znamena nech s videom nic nerobi) a v menu audio si das full processing do mp3 a nastavis si mp3 a jake parametre chces napr. 128kbps a ulozis si vystupne .avi
Ked nebude dobre ani to neskompresovane PCM, tak to znamena potom ze ten pinnacle nespravne dekodoval vstup. V tom pripade si mozes upravit vstupne video vo virtualdube a dat zvuk do neskompresovaneho PCM a az potom to nacitavat do pinnacle apod.

vyzkoušel jsem v pinacle vytvořit samostaně pcm audio a pak ho přidat k videu, ale žádná změna.pak jsem zkusil to vstupní video vložit do virtualdubu a hodilo mě to tuhle hlášku.

5mms95.jpg

bohužel nevím jak přesně pokračovat. navíc v tyhle verzi není v nástrojový liště audio. je tam video u kterýho je možno zvolit přímé kopírování atd, ale audio ne. ani v nastavení jsem nic nenašel. pro dnešek by to asi stačilo. zejtra se k tomu dostanu až večer.

No ano to zdrojove video pouziva VBR (to som videl uz z tych screenov predtym) co u filmu neni dobre ale kopa ludi robi takto videa. Mozes skusit mu povolit prepisat tu hlavicku a skusit to previest na format aky potrebujes vo VirtualDube, ze ci a o kolko to bude posunute.

Druha moznost je vyextrahovat zvukovu stopu ako mp3 (neviem zhlavy jakym programom je to najjednoduchsie ja take veci nepotrebujem robit, skus napr. avidemux) a tu mp3 potom dekompresovat na wav cimkolvek trebars aj winamp-om.

V kazdom VirtualDub (virtualdub.sourceforge.net) je v menu polozka audio (http://www.videohelp.com/toolsimages/virtualdub_2. jpg), ked pises o nejakej verzii tak by si mal napisat jaku presne verziu myslis a co presne to je za program a odkial to mas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru