Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Neočekávaná chyba

Ahoj
mám pc s os XP sp3 a celkem bez problémů funguje, ale nyní jsem si stahoval update map do své GPS a po naběhnutí Updateru mi vyskočí tabulka s hláškou: Došlo k neočekávané chybě a program musí být ukončen.Pokud tento problém přetrvává kontaktujte prosím zákaznické centrum ....Tam mi ale poradili vypnout spořič obrazovky a zrušit vypínání disků atd. To jsem ale měl vypnuté už předtím.Tak nevím.Při posledním updatu map na jaře to chodilo.
Dík za help
Horal

Předmět Autor Datum
Je chyba v tom programe. Jaka to vie len jasnovidec alebo autor programu (ten to ale asi evidentne t…
MM.. 17.09.2010 23:39
MM..
Nevím jak pozorně jsi četl můj dotaz ale jde o stahování (legální) aktualizovaných map pro SW od GPS…
Horal 18.09.2010 11:00
Horal
odinstaluj nebo oprav instalací toho programu.Chyba programu v registrech in pc...
agentik-x 18.09.2010 21:16
agentik-x
nebo si najdi bod obnovy,dej na bod před update jestli ten program pracoval
agentik-x 18.09.2010 23:35
agentik-x
Cital som dotaz pozorne a stale plati to co som pisal. V programe je chyba. Jaka to ti musi povedat…
MM.. 19.09.2010 00:09
MM..
Program jsem odinstalovat vyčistil registry a znovu nainstaloval.A nic.Když aktualizuji SW samotný j…
Horal 19.09.2010 08:22
Horal
Moze. Moze byt ze mas tam niekde nedotahane rozdrbane povodne subory tych map, a v programe je chyba…
MM.. 19.09.2010 15:05
MM..
Tak toto bylo první co jsem udělal, program jsem odinstaloval projel jsem všechny disky a veškeré od…
Horal 19.09.2010 19:58
Horal
A cim stahujes tie mapy? Kto vypise ten error? Ked to tahas prehliadacom skusil si iny prehliadac? A…
MM.. 19.09.2010 23:20
MM..
Oni mají svůj Upload manager (je to vlastně exe soubor který si stáhneš přímo k té aktualizaci)a ten…
Horal 26.09.2010 19:37
Horal
mrkni do prohlížeče událostí a zkopíruj chybu.
kmochna 26.09.2010 19:40
kmochna
Prohlížeč jsem spustil ale ani v sekci "Aplikace" ani "Systém" se žádná chybová hláčka neobjevila.Je…
Horal 02.10.2010 11:14
Horal
je povoleny ve firevallu?
kmiki 02.10.2010 13:38
kmiki
Myslíš ten program na update? Ano, a i když firewall vypnu tak to nejde.
Horal 03.10.2010 09:47
Horal
Tak jsem to vyzkousel ale nemam garmina tak nemuzu pokracovat. Stahl jsem "WebUpdaterLegacyVersion_P…
kmiki 03.10.2010 17:45
kmiki
Tabulku nevyhodi OS, tabulku vyhodi ten updater exe a ten updater exe si mas zohnat nejaky iny (prei…
MM.. 06.10.2010 20:01
MM..
Nevím který program tu tabulku vyhazuje ale ten updater to asi nebude, stáhl jsem ho několikrát a po… poslední
Horal 09.10.2010 16:42
Horal
Obnovení systému před update GPS. Potom zkus provést novou aktualizaci update. Firma Garmin není něj…
kropf09 04.10.2010 01:35
kropf09
Taky mi při spuštění MapSource od Garminu padala jakási chyba a nepomohla ani odinstalace a opětovná…
TarasBulba 04.10.2010 10:22
TarasBulba
Tak to asi bude i můj případ.Sice jsem projel registry ručně a včechny odkazy na Garmina jsem smáznu…
Horal 06.10.2010 19:56
Horal

Je chyba v tom programe. Jaka to vie len jasnovidec alebo autor programu (ten to ale asi evidentne tiez nevie inac by tu chybu uz opravil :)
Co presne si tahal a odkial presne? Je to urcene pre tvoj Windows? Neni to stiahnute chybne? (bol to nejaky zip alebo rar? Ak ano tak ten ma CRC kontrolu tam clovek vie ze to bolo stiahnute bez chyby. Ak to bolo rovno exe tak to moze byt chybne stiahnute)

Cital som dotaz pozorne a stale plati to co som pisal. V programe je chyba. Jaka to ti musi povedat autor programu alebo jasnovidec. Bud je ten program poskodeny (z akehokolvek dovodu) alebo bol programator idiot a neosetril nejaku situaciu. Ty mozes len skusat vsetko co to moze ovplyvnovat napr. vypinat vsetky antiviraky, skusat to na inom nezavirenom PC, preinstalovat ten program (stiahnut ten ich program este raz ak je niekde na ich webe), citat na ich webe ci to nepotrebuje nejaky patch pre SP3, preinstalovat cely windows, atd.

Program jsem odinstalovat vyčistil registry a znovu nainstaloval.A nic.Když aktualizuji SW samotný jde to bez problému.Když aktualizuji SW GPS navigace jde to bez problému, ale jak chci aktualizovat mapy nejde to.Ještě je tady jedna věc. Před časem jsem dělal totéž a při stahování map my to nahlásilo, že nemám dost místa na disku kam se ty mapy stahují.A jelikož mám hardisk rozdělený na dva tak jsem pomocí Acronis jeden zvětšil a na druhým ubral.Nemůže s tím tohle nějak souviset?

Moze. Moze byt ze mas tam niekde nedotahane rozdrbane povodne subory tych map, a v programe je chyba (programator bol blb a s takouto situaciou neratal)
Alebo je problem v tom ze "cistis registry" (tipujem ze s nejakym cleanerom a to vie tak rozdrbat windows ze polovica veci potom nejde).

Takze skus napr. vymazat obsah zlozky Temp v dokumenty a nastavenia\pouzivatel\ a aj pozri v data aplikaci aj priamo pod uzivatelom a aj pod local settings ci tam ta aplikacia nema zlozku (ak ma tak zmazat a preinstalit), mozes prehladat cely disk a najst vsetky zlozky ktore maju v nazve nejaky nazov toho programy alebo firmy a zmazat ich a preinstalit to, mozes skusit vytvorit noveho pouzivatela vo Win (tam sa pouzije nova zlozka v documents and settings) a skusit to v nom. Alebo nainstalit uplne nacisto windows.

Tak toto bylo první co jsem udělal, program jsem odinstaloval projel jsem všechny disky a veškeré odkazy smáznul a pak jsem taky projel registry (ručně) a všechny odkazy smáznul.Paradox je že mapy nejdou stáhnout ani když není žádný program nainstalovaný.Oni se de facto stahují do jiné složky než je ten program.Ten si je pak z tý složky sosá (pokud tam jsou).Jen mi nejde na rozum proč nejdou mapy ale všechno ostatní jde (aktualizace, torrenty, sosání z netu).

Oni mají svůj Upload manager (je to vlastně exe soubor který si stáhneš přímo k té aktualizaci)a ten se spojí s mou navigací přes USB zkontroluje ID přístroje a zjistí že je k němu koupená doživotní licence na updaty map, připojí s ke jejich serveru a v momentě kdy by měly naběhnout další možnosti stahování vyběhne ta tabulka, takže myslím že tu vyhodí můj os.
Antivyr jsem vypl i spywaredoctora.

Tak jsem to vyzkousel ale nemam garmina tak nemuzu pokracovat.
Stahl jsem "WebUpdaterLegacyVersion_PreWindowsXP__240.exe"ten jsem spustil ,
nainstaloval se potom si stahl svuj update a normalne najel.Vyzkousej ho poradne
odinstalovat, a znovu nainstalit a az bude hledat zarizeni tak ho pripoj.

Nevím který program tu tabulku vyhazuje ale ten updater to asi nebude, stáhl jsem ho několikrát a pořád nic a na jiným PC s jiným os šlape normálně.Nakonec jsem celý os prohnal přes Acronis spoštěcí disk a už to stahuje takže všem díky za podnětný rady.Jen mě trochu mrzí že jsem nakonec nezkusil ten MapSetToolKit.Snad někdy přístě :-)

Obnovení systému před update GPS. Potom zkus provést novou aktualizaci update. Firma Garmin není nějaký pokoutní výrobce hraček. Chyba mohla nastat náhodnou kolizí s jiným programem nebo spuštěnou aplikaci. Teoreticky by to nemělo vadit, ale při stahování se například mohla aktualizovat virová databáze AV. Je to kouzlo nechtěného.

Taky mi při spuštění MapSource od Garminu padala jakási chyba a nepomohla ani odinstalace a opětovná instalace. Odkudsi z webu jsem stáhl MapSetToolKit. V něm jsem uviděl, že v registrech jsou (nejspíš od minule) nějaké špatné záznamy o nainstalovaných mapách. V MapSetToolKit jsem tyto záznamy odstranil a pak už MapSource fungoval normálně.

Tak to asi bude i můj případ.Sice jsem projel registry ručně a včechny odkazy na Garmina jsem smáznul ale některý nešly.Bral jsem to tak že to má něco společnýho s USB ovladačema.Bohužel ke svému pc se dostanu až o víkendu, nemohl bys mi se hodit nějaký stručný komentář jak si se v tom MapSetToolKitu dohrabal k zjištění, že máš v registrech ty blbý záznamy?Já si zatím jen stáhl ale pracovat s ním budu až doma, tak abych si to trochu ulehčil.Dík

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru