Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Delphi - nastavenie statických premenných v triede

Furt sme u toho ze "buď to udělá správně, nebo ne". Musi sa aj brat ohlad na to ze aplikacie sa vyvijaju t.j. najprv sa urobi nieco male, potom sa prida hento, potom tamto, potom sa tam prida thread, no a doteraz to "robil spravne" aj keby to nerobil thread-safe, a po pridani threadu uz vsetok kod ktory bol doteraz "spravne" uz neni spravne, a ten kto tam pridava thread vobec nemysli na nejake staticy kdesi uplne inde medzi dalsimi 1250timi subormi kodu, ptz on ma za ulohu len pridat thread a nie myslet na dalsich 1250 suborov. Vseobecne to veci podla mna len komplikuje aj ked na prvy pohlad to vyzera ze je super jednoduche pouzit static a hura.
Jasne ze ked si robim doma utilitku ktoru viem ze nebudem vyvijat dalej ani zverejnovat tak tam nadrbem aj globaly (v C++ sa to da :) apod ptz to robim narychlo za pol hodinu cely program a nemam cas vymyslat modely, ale ked clovek nieco chce robit poriadne tak sa treba najprv zamyslet ze ktory komponent bude robit co presne a jak presne a potom zisti ze sa to cele da usporiadat uplne inac a lepsie.

To je to co som mu chcel povedat. Aspon to ma na zamyslenie :) Jak urobit static premennu v delphi uz som mu napisal takze ked chce, pouzije static.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny