Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Delphi - nastavenie statických premenných v triede

... inac chciet konstatntu na velksot v triede "obrazok" je z principu (objektovy popis reality) nezmysel, pretoze to by znamenalo ze vsetky obrazky na svete maju stejnu velkost. Vyhoda OOP je aj to ze ked si urobis univerzalnu triedu na pracu s obrazkami tak ju mozes pouzivat aj v inych programoch (ako modul) ale potom tam predsa nemoze byt konstanta na velkost. Velkost je vyhradne vec jedneho objektu (instancie), t.j. mala by byt v normalnych (nie static) premennych a pri vytvarani objektu alebo pri otvarani suboru .bmp objektom apod si objekt tie premenne ma nastavit spravne na spravnu velkost bud podla suboru alebo sa da velkost obrazku ako parametre konstruktora apod (a tie premenne kludne mozu byt private).
Tak bude ta trieda "obrazok" univerzalna a mozes ju pouzit aj o pol roka v uplne inom programe a uplne inym sposobom. Skus sa zamyslat aj nad tym ked vytvaras triedy..

P.S> neni to nutne uplne vzdy dodrziavat, samozrejme ked si len lepim narychlo nejaku malu utilitku tak tiez tam nadrbem narychlo co ma napadne a nerozmyslam nad nejakou univerzalnostou :) Vseobecne ale to neni korektne (nejaky narychlo polepeny kod by som nikomu nedal citat ani dalej ho vyvijat :D)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny