Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zasekávání a padání systému při hraní her

Dobrý den, chci se na vás obrátit s takovým docela fatálním problémem, který se vyskytuje u vybraných počítačových her. Popis problému rozvedu do několika bodů.

1. Tedy jak už je vidět v nadpisu, jedná se o problém vyskitující se při hraní těchto her : Zaklínač, Gothic 3 datadisk - základní hra ne a u Arcania :Gothic 4, jinde jsem ho zatím neobjevil.

2. A teď už k samotnému problému, pakliže hrají jednu z těchto her, tak se se hra začne zasekávat a to velimi zvláštním způsobem. Čas od času v různých intervalech, bez ohledu na to, jak je hra v daném prostředí náročná na systém. Samotné sekání trvá od pár vteřin ( počítal jsem ) až po takových 15 sekund...

Teoreticky by šlo říci, že jde o slabý hardaware, ovšem zaráží mne fakt, že když hru spustím tak se to může dít každou chvilku ( každých pár vteřin nebo minut ) a někdy se hra nemusí zaseknout ani po půl hodině ( nutno podotknout, že se tak děje i v klidném stavu - menu ). Pokud vemu v potaz náročnost na hardware v určitých prostředích , tak na tom vůbec nezáleží. Někdy se hra zasekává často a někdy jen občas, například mám 15 minut klid nebo i déle a pak zas, prostě zcela neočekávaně a to i když FPS leze v pohodě nad 40 a více ( uzavřené malé prostory bez okolních zásahů ) a někdy se to nemusí dít vůbec a to i když FPS padne na 10 - 15 FPS ( výhledy do obrovských vykreslovaných vzdáleností ). Ovšem to nění ani takl hlavní problém :))) s tím se při hraní dokáži vyrovnat, hra je stále hratelná, ovšem někdy, čas od času se hra sekne stejně jako v ostatních případech, ovšem na epicky dlouhou dobu a už to nerozchodím, obrazovka problikne a asi na 0,5 sekundy mám možnost vidět nějakou chybu v rámečku ( vyčetl jsem, že je problém s ovladači, tento rámeček lze záhlednout jen při hře Zaklínač , ovšem scénář celého problému je zde stejný jako u dalších dvou her )pak ale obrazovka zčerná a jediné východisko je reset, nic jiného nezabírá. Děje se tomu tak i nehledě na úroveň detailů v nastavení hry, úplně stejný problém nastává na totálním minimu i maximu.

3. Mám procesor : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ s frkvencí 3,114 GHz
Dvě grafické karty Nvidia GeForce 9800 GTX zapojené ve SLI
A 4 GB paměti RAM, ačkoli Windows XP bere jen 3 GB

Dále pak, zmiňované ovladače, na které mě chyba přivazí jsem i totálně vymazal pomocí Driver Sweeper, vše znova nainstaloval, ale problém přetrvává a u jiných her než zmiňovaných jsem problém neobjevil, čekal bych to třeba u hry RIsen ale tam nic... A ještě řeknu, že se jsem se s tímto problémem setkal až poté, co jsem začal hrát Zaklínače a to až několik hodin po té co jsem ho začal hrát, možná je to jen náhoda, koneckonců tyto problémy se vyskytují různě, další věcí je, že Gothic 3 datadisk a Arcania :Gothic 4 jsem začal hrát až poté.

Předem děkuji za jakoukoli pomoc, prosím pomozte...

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny