Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem může PhysX poškodit kartu nebo základní desku?

Ano, byla. A byly to i starší karty, typický průšvih byly GF4MX, těch pochcípalo v určitém časovém horizontu neuvěřitelné množství - jenže to bylo hodně daleko za dobou záruky, takže to nikdo neřešil.

Ještě bych upřesnil těch 100% - je fakt, že se oněch "100%" dá dosáhnout i jinak, nicméně jím nejsou v drtivé většině případů běžné hry, kde bývá bottleneck např. na sběrnici, nebo v rychlosti paměti (velké textury), takže samotné GPU nemusí být vytíženo na své hranice - ostatně je to cca rok (možná už víc), kdy se řešil "problém" přehřívání grafik ATI (tuším že HD4870, nebo HD3870) právě ve Furmarku (kdy pro něj ati vydalo "throttle" ovladače), který dokáže GPU vytížit opravdu na 100%, na rozdíl od běžných her.

A konečně: problém přiznaný nvidií se týká opravdu jen řady některých modelů řady 8xxx, nicméně toto jsou informace samotného výrobce, který je proslulý svým "ohýbáním pravdy" (nebudu psát lhaním :-)), nadto z tohoto pro něj plynou přímé finanční náklady na odškodnění zákazníků, a tedy je jen logické, že se bude snažit minimalizovat dopady a dělat z toho jen okrajovou záležitost.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny