Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem může PhysX poškodit kartu nebo základní desku?

No vidíš, Sapphire montuju někdy od dob ATI R9000 - kromě jednoho průšvihu s HD4830, na který dávali dost nevyhovující chladič (ucpával se velmi rychle prachem) s nimi nebyl nikdy žádný problém. U R9600, kterých jsem prodal min. desítky kusů se vrátila jedna jediná (a to ta moje, kterou jsem předal po 3 letech synovcovi do jeho PC, a kterou odpálil připojením k TV na jiném napájecím okruhu - mezi S-Video portem a kabelem tehdy při přepojování lítaly "blesky" - nicméně ta karta jako taková běhá dodnes- samozřejmě s nefunkčním TVout portem).

Naproti tomu nvidie se "honosí" typickým "chcípacím" režimem, kdy karta po chvíli generování fragmentů prostě "zhasne" a je vymalováno. Většinou jí na chvíli pomůže "zapečení" v troubě a jede se dál. (BTW, právě to, že pomáhá zapečení, tj. amatérská oprava BGA pole čipu, jasně ukazuje, že problémem není PCB ani paměti (kdyby to byly paměti, karta by jela s fragmenty), ale samotný čip.).

Ročně vyrobím a prodám desítky PC (je fakt, že jsem "specializovaný" výrobce, nedělám velké série běžných pleček pro anonymní prodej) a mé zkušenosti jsou prostě takové. Právě po zkušenostech s GF4MX jsem se přeorientoval na ATI, které dlouhodobě jsou značně spolehlivější a nvidie dělám jen na vyžádání, nebo pro herní PC, pokud je v dané cenové kategorii lepší. Ale prostě už při pohledu na "lagrycový" design nvidie mi je z toho celkem mdlo, že budu muset řešit reklamace apod. Na druhou stranu, moje první PC grafika, TNT2 běhá dodneška.. ;-)

Nechci nikoho ovlivňovat, toto jsou mé osobní zkušenosti se stovkami PC a o trochu více grafikami za skoro už 10 let.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny