Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reproduktory - čím vyšší výkon reproduktoru, tím hraje hlasitěji?

S těma kabelama s tebou bohužel nemůžu souhlasit. Věř mi, že jsou lidi, který za
A)mají takovej sluch a za
B)mají takovou sestavu ( myšleno od předzesilovače po reprosoustavy ), že se to dá poznat.

Sám jsem byl svědkem tzv " Krytického poslechu ", kdy posloucháš na stejný sestavě, stejnou skladbu a pouze po čase vyměníš kabel od zesilovače k bednám. Ten dotyčnej u koho jsem to poslouchal, měl k dispozici 5 různejch kabelů v cenový relaci od 2 000 - 15 000kč za 2m kabelu .Takže pár byl od 4 000 - 30 000 kč.

Hele, nejsem žádnej audiofil, jó mám hudební sluch a takový to hudební cítění, ale právě proto mě překvapilo, že i já jsem slyšel ten rozdíl. Jeden kabel zvýrazňoval sykavky, jinej řeč, další byl víc na basy. Zkrátka a dobře je v tom rozdíl, ale né na "HiFi" sestavě za 2 000 a hlavně né na skladbách typu komerční shit, nebo rámusbanda. Já sám mám rád ROCK, METAL a byl jsem hodně zklamanej jak tyhle CD originály prostě NEHRAJOU.

Čím dražší je ta aparatura, tím víc záleží i na zdroji signálu, tzn jak je nahraný to médium. Pokud tam není dynamika už ze studia, žádný rádoby ekvalizéry ji nevyčarujou.

A co se týče těch mágů co poznaj pálený od originálu a podobně. Jo, dá se poznat mp3 od origo CD, ale znám i borce, co tvrděj, že poznaj jestli bylo CD zkopčený "natvrdo" ( z jedný mechaniky do druhý ), nebo "normálně" načtený a pak vypálený, ale to je už úlet, to já fakt nedám;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny