Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook pro fotografa

Tak jo pánové... i tak jste mi pomohli udělat v tom jasno, takže všem DĚKUJI :-)

Jinak asi moje chyba, že jsem se na začátku víc nevymáčkl o mém rozpočtu... 20 tisíc za monitor opravdu dávat nechci a myslím, že by to v mém případě opravdu nemělo smysl. Neuváděl jsem to proto, že jsem netušil, že by to takový balík stálo.

Taky co se kalibrace týče, nevím jak je to v ČR, žil jsem v domnění, že to tak drahé není... třeba tahle sonda: http://www.warehouseexpress.com/buy-colorvision-sp yder-3-pro/p1025726 stojí na naše nějakých 2700 Kč, ale spíš jsem uvažoval, že si to nechám někde zkalibrovat. Vím že v GB takový servis dělají, netuším jak je to v ČR kde budu monitor kupovat.

Taky jsem netušil, že by display stejného modelu notebooku mohl mít kus od kusu jiné podání barev. Asi tam určo nějaké odchylky budou, ale že by tam byl u jednotlivých kusů takový rozdíl, aby třeba na jednom ty barvy vypadaly dobře a na druhém úplně na prdlačku (hovoříme-li o tom samém modelu), tak to se mi moc nezdá. Každopádně lepší metoda než vzít pár fotek a při koupi notebooku si je nechat zobrazit na display a podle toho koupit noťas s alespoň ne vyloženě tragickým podáním barev, prostě nebude... takže u toho zůstanu.

Jinak díky za ten tip na Dell s IPS za necelou osmičku... možná půjdu právě do něj.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny