Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linksys WRT54GL - multicast a IGMP

to je právě to. Já ti neumím napsat, CO máš dělat (nikdy jsem UPC/Netbox neměl (používám o2 IPTV) a nemám to jak testovat), můžu ti poradit SMĚR, kterým bys měl bádat. Tj. je to na tobě, napsat návod "klikni sem, napiš XYZ" - to opravdu neumím (z důvodů vypsaných výše).

Když to shrnu: já bych postupoval tak, že bych se snažil z PC nějakým (co nejjednodušším, nejlevnějším a neintervenčním) způsobem udělat "druhý STB". Máš-li VLC, které umí zachytávat provoz za NATem, pak ti stačí zajistit to, aby se daná síťovka tvářila jako STB (jak to mají ošetřeno a jak to kontrolují, to je na tobě abys to zjistil - já si myslím že STB má svou vlastní IP síť, kde nefunguje internet, zato není omezení na MAC adresu, nebo je jen omezeno na adresní rozsah výrobce STB. Toto je ovšem má pouhá domněnka). K tomuto zjištění se dobereš právě tím bridgem, který zapojíš mezi switch a STB a budeš sledovat, co STB vysílá a přijímá. Alternativou pro bridge je ten hub (pokud se ti podaří jej sehnat).

P.S.: na tyto úkony (sniffing, bridgování apod.) je ovšem nejvhodnější linux, s windows to sice tak nějak také jde, je to ale spojeno s problémy a polofunkčností řešení. Oproti tomu plně funkční bridge je v Linuxu sestaven za 2 minuty a funguje zcela tak, jak má.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny