Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externy HDD

Zdravím.Uz dlhšiu dobu uvažujem o EXT.HDD,ktorý by som chcel používat primárne na Notebook (Vista,prípadne stolny pocítac kde je XP) a možno este do TV.
S brachom sa hádame,ci je lepšie kupit HDD s napajaním do siete alebo iba stačí USB.Mne sa viac paci možnost iba s USB...on mi furt argumentuje,ze je to pomalšie,videa sa sekaju a takéto.Nejako sa mi to nepozdáva,ze by to bolo az take strasne tak preto sa pytam tu.Mne sa najviac pozdáva tento HDD http://www.alza.sk/western-digital-2-5-my-passport -essential-500gb-cerny-d138331.htm

Vedel by mi niekto stručne jasne vysvetlit co je lepšie,co ma kde plusy a minusy?lebo uz si ten HDD vyberam asi mesiac...

Dakujem predom

Předmět Autor Datum
Nic sa neseka. Nizsia rychlost presunu hlav u 2,5" diskov by bola "problem" len keby si na takom dis…
MM.. 19.10.2010 17:55
MM..
hej ten rozdiel som si všimol...preco vlastne vznikaju "povery" o HDD bez sietového napajania,že je…
ZabliYute 19.10.2010 18:12
ZabliYute
On pomalsi je, ale rozdiel nie je nijak strasny (napr. 40MB/s versus 25-30MB/s). Na prehravanie HD f…
MM.. 19.10.2010 18:15
MM..
Inac v notebooku je tiez len 2,5" disk takze to je stejne rychle jak tvoj disk v notebooku.
MM.. 19.10.2010 18:17
MM..
aha...este nieco co by som mal o HDD vediet ? :D ja chcem hlavne ten HDD na filmy a seriály co mi tu… poslední
ZabliYute 19.10.2010 19:06
ZabliYute

Nic sa neseka.
Nizsia rychlost presunu hlav u 2,5" diskov by bola "problem" len keby si na takom disku chcel mat napr. Windows (ptz ten furt beha s hlavou po disku jak saleny), ale ako datovy disk je to absolutne jedno, t.j. rozdiel v rychlosti bud nespoznas alebo bude maly a nicomu vadit nebude.

Filmov by to zvladalo prehravat kludne aj 10 naraz a vo fullHD.

Problem moze byt s napajanim na niektorych PC ktore vypnu USB pri prekroceni 500mA, ale na to sa potom pouziva kablik s dvoma USB konektormi (zvycajne byva pribaleny) a neni problem (zvycajne ale neni ziaden problem ani ked to je len s jednym USB)

Hlavny rozdiel je v tom ze tie 2,5" (mensie prenosne) su drahsie, to znamena za stejnu cenu dostanes nizsiu kapacitu. Ked ti nevadi vyssia cena tak ten mensi lebo sa lahsie prenasa. Ten WD co si vybral OK moze byt.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru