Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dešifrace souborů XP

Ach tie tvoje teoreticke kraviny. Ja viem o com pises ale to je len teoria (prejavuje sa len pri velkychvstupoch). Tak si to zober v praxi - rar alebvo zip bez hardeningu (stare verzie) breaknute za minutu akekolvek heslo si mal, rar novy a zip novy nebreaknes aj ked sa postavis na hlavu ani za 1000 rokov. To je prakticky efekt hardeningu (a aj slusnejsieho sifrovania) a nie nejake docent teoretik efekty. Ked to nebude stacit tak sa urobi rar 4.0 kde bude hardening miliardukrat zlozitejsi, kluc napr. 2048 bitovy a zas mozes bruteforcovat miliardu rokov. Atd.

Alebo ked to nestaci tak si uzivatel moze vymysliet 20znakove heslo a to je to tvoje vytuzene exponencialne zvysenie zlozitosti a sakra drasticke. Zabudni na skolu, prax je uplne inde. Resp aj tu skolu aplikujes blbo.

P.S. prakticky priklad:
Ludia zvycajne pouzivaju hesla tak do 8znakov, a to je moc maly vstup na to aby si bral do uvahy len O(n^k). Lebo ked mam 30znakov a dlzku 8pismen tak to je 30^8 kombinacii = 656100milionov. Ked overenie jedneho hesla trva milisekundu tak to mam najneskor za 7,5dna prelomene na 1 core. Ked urobim hardening ze heslo trva sekundu, tak to trva 7,5 milionov dni. Podla teba neni rozdiel 7,5dna a 7milionov dni? Dobre, potom pozdravuj docenta ze mu zmenime vyplacanie vyplaty z raz za mesiac na raz za milion mesiacov, ved to je predsa jedno :-D V druhom pripade potrebujes omnoho viac "namahy" (presvedcit milion ludi aby ti poskytli PC apod) aby si to prelomil v normalnom case.
Prestava to byt zaujimave az od dlzky hesla mozno 20 znakov kedy aj pri 1ms to trva dlho.

P.S.2. moj nazor na tuto diskusiu je asi taky ze ano nejaky 1000 bajtovy certifikat je totalne sialena bezpecnost zlozitosti O(k^1000) ktoru potrebuje nejake CIA pre pisne tajny dokument o pitve mimozemstana, ale nie normalny BFU ktory chce zasifrovat porno pred detmi alebo sefom :). Tomu staci 5znakove heslo a hardening.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny