Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaký antivir?

Ahoj,poradte mi jaký antivir si mám koupit (jestli je vůbec potřeba?) do notebooku se systémem W7,aby ho moc,nezpomaloval.Dík

loading...
Předmět Autor Datum
Hodně mi pomohlo toto: od té doby mám celkem klid. http://pc.poradna.net/a/view/308587-bezpecnost-na…
Radek... 01.11.2010 20:08
Radek...
antivir žádný, stačí firewall v PC/NTB.. čas od času stahnout trial verzi NOD32 a PC vyčistit.. zrov…
rychlik91 01.11.2010 21:56
rychlik91
To budes asi sikovnej, kdyz ti AV znefunkcni pulku PC:-). Na cca 8 PC mam AV a nepozoruji ani zpomal…
Radek 02.11.2010 09:16
Radek
Asi používám věci, které antivirům vadí.. :-) na ostatních PC běželo vše v klidu i s antivirem ale N…
rychlik91 02.11.2010 20:34
rychlik91
nod nemám rád - utilitku od nirsofera mi furt označuje jako mail pass dump - je teda fakt že to mail…
kmochna 02.11.2010 20:38
kmochna
Já taky nemám anitivirus a bez problémů. Ale pokud už trváš na něčem takovým, tak nemá cenu kupovat…
Prasak 01.11.2010 22:12
Prasak
Všechny rady jsou správné, ALE musíš se rozhodnout na jaké uživatelské úrovni se cítíš být. Podle to…
kropf09 01.11.2010 22:40
kropf09
Ještě bych přidal: 5. Uživatel sám nedokáže identifikovat procesy běžící v paměti
Prasak 01.11.2010 22:43
Prasak
To spadá po bod 1., ale zapomněl jsem opravdu na jeden velice důležitý bod. X.!! Uživatel nepoužívá…
kropf09 01.11.2010 22:59
kropf09
Sorry, bod 1 jsem nějak zasklil :-[
Prasak 01.11.2010 23:19
Prasak
Kdyby jsi četl některé moje odpovědí, když se ve dvě ráno opírám o Fernet.....HM
kropf09 01.11.2010 23:54
kropf09
To já se okolo třetí ranní opírám o kafe, jinak se mi otlačí písmenka z klávesnice do čela.
Prasak 02.11.2010 00:55
Prasak
Vim, ze zrovna ty nejsi odpurce AV, ale jedinej pises o obecne pouzivanych zvastech o zpomaleni apod…
Radek 02.11.2010 09:44
Radek
Možná by jsi se divil jaké historické stroje jsou v provozu uživatelů, kteří zde hledají pomoc. Zpom…
kropf09 02.11.2010 10:23
kropf09
Možná sis toho nevšimnul, ale původní tazatel napsal dotaz a už nereaguje. Je to jeden z těch, ktere…
Prasak 02.11.2010 22:36
Prasak
eset nod 32 je naj ale aj iné ako avast j e fakt tiež rovnako dobrý
klávesnica 02.11.2010 11:03
klávesnica
eset nod 32 je naj To víš odkud?
L-Core 02.11.2010 11:17
L-Core
To ma odomna a ja to viem preto, ze som predajca NODu;o).
fleg 02.11.2010 11:20
fleg
Úplně stačí Avast Home (free). U antiviru je důležité, aby byl aktualizovaný. Myslím si, že v dnešní…
Kráťa 02.11.2010 13:59
Kráťa
já bych řekl Microsoft Security Essentials,je citlivější a má lepší antimalware,ověřuje pravost wind…
agentik-x 02.11.2010 15:40
agentik-x
Nikto z vás nenapísal antivírus Avira. Je zdarma, a v testoch patrí medzi najlepšie.
Jochanan 03.11.2010 02:20
Jochanan
Kdysi jsem Aviru zkoušel - tolik falešných poplachů a otravný okna s nabídkou ke koupi placené verze…
Prasak 03.11.2010 03:03
Prasak
Souhlas. Pokud má člověk omezený účet, tak si může zavirovat leda tak profil, jenž jde jednoduše vym… poslední
vlk56 03.11.2010 06:55
vlk56

antivir žádný, stačí firewall v PC/NTB.. čas od času stahnout trial verzi NOD32 a PC vyčistit.. zrovna dnes sem čistil NTB, antivir nic nenašel ale v NTB mi nešla polovina věcí takže milej antivir už je opět odinstalovaný..

edit: ale to už je na každém zda chce mít pocit bezpečí.. jinak jako antivir doporučuji právě NOD32

To budes asi sikovnej, kdyz ti AV znefunkcni pulku PC:-). Na cca 8 PC mam AV a nepozoruji ani zpomaleni, ani znefunkcneni a to se rozhodne za profika nepovazuju. Proc doporucujes NOD, kterej uz ma skoro par let ty horsi vysledky? Navic zadnej AV nenajde vse, tak proc pouzivat jeden z nejdrazsich a z tech horsich? Nevim jak je to ted, ale nedavno uz nesly instalovat trialy NODu po sobe, tak jak tomu bylo driv, ale mozna uz se to zase zmenilo.

Asi používám věci, které antivirům vadí.. :-) na ostatních PC běželo vše v klidu i s antivirem ale NTB, na kterym sem stále prostě s AV neběží tak jak má..
AV už dávno pořádně neznám, doporučuju ho protože v době, kdy sem ještě AV používal byl nejlepší.. Jeden čas sem měl i Norton ale to už je cca 2 roky, od té doby AV nepoužívám vůbec, "praktikuji" to co jsem napsal a vše je OK.. a s trial verzí NOD32 sem nikdy neměl problémy, vždy stahuju ze stahuj.cz, nevím jestli se tam verze mění či ne, každopádně jak říkám, AV jsou podle mě k ničemu..

Všechny rady jsou správné, ALE musíš se rozhodnout na jaké uživatelské úrovni se cítíš být. Podle toho antivir potřebuješ nebo ne. Antivir zpomaluje systém a navíc by měl být doplněn antispyw a to zvláště tehdy jestliže:

1. Uživatel neni příliž obeznámen s problematikou IT nebo ho nezajímá.
2. Uživatel navštěvuje stránky warez, porno a jim podobné. Také podivné chaty, ICQ atd.
3. Uživatel má na disku ibanking a to zvláště v kombinaci s 1. nebo 2. Nebo jiná citlivá data.
4. Uživatel se věnuje poznávání nových programů (instaluje s chutí) a nepoužívá virtual PC a to zvláště ve spojení s 1.

Kupovat není třeba Avast5 je pro domácí použití zdarma a je velmi dobře propracovaný. Dále AVG EN, Clam...a dále. PC lze také možné proskenovat ON LINE - poskytují všichni důležití výrobci.
Správná metoda je zkusit a potom rozhodnout.

To spadá po bod 1., ale zapomněl jsem opravdu na jeden velice důležitý bod.

X.!! Uživatel nepoužívá kondom ani nepraktikuje antikoncepci. Chci říci, že mu do PC lezou děti převlečené za Admina a on ani netuší, co je to omezený účet a uživatelská práva.

Vim, ze zrovna ty nejsi odpurce AV, ale jedinej pises o obecne pouzivanych zvastech o zpomaleni apod., takze to napisu tobe. Snad se nestrhne takova vzrusena debata jako vzdy, od zdejsich supermanu, kteri AV povazuji za odpad. No a i kdyby se strhla, tak ja se ji neucastnim. Vzdavam se bez boje.

Takze k prvni veci cos napsal, ze AV zpomaluje PC. Tak pokud mas ten nejhorsi AV a zaroven mas pocitac 20 let starej, tak nejaky zpomaleni muzes zpozorovat. Jak jsem psal vys. Mam cca 8 PC (takze neverim jen tomu, co je v testu, ale mam i svoje zkusenosti, ktery rikaji opak toho, co se vsude pise, zejmena na teto poradne v oblasti AV) a okem nemas sanci zpozorovat zpomaleni systemu a takovej magor, abych u PC sedel se stopkama a meril to na setiny, zase nejsem. A podotykam, ze vsechny pc co mam, krom jedinyho jsou starsi 3 let, takze zadne supermasiny.

Tady ti davam odkaz na test softinstall.html a pokud poznas okem rozdil mezi 0.29 a 0.33s, tak ses machr, velkej machr(Parta hic). To je vysledek zpozdeni PC pri spousteni aplikaci za pouziti tusim prave NODa, vybiram tebou doporuceny AV, samozrejme jiny maji jiny vysledky.
Zpozdeni pri bootu PC je s AV NOD z 26s na 28s. Tady je zpozdeni videt, ale ruku na srdce, kdo z normalnich lidi je tak zabednenej, ze meri spusteni PC, ktery se dela vetsinou 1x denne a meri, ze o 2s to mel pomalejsi? Jedine magor, co AV nesnese a bude proti nemu brojit vsude kudy chodi.
Pri instalaci SW NOD pc o neco zpomali, respektive prodlouzi dobu instalace ze 110s na 130s, ale kdo by meril 20s? Navic jak jsem psal, NOD neni uz davno to co byval a tak se daji i v teto kategorii najit AV, ktery nezpomali skoro vubec. Jenze tady na poradne jak to pozoruju, tak stejne nikdo nic neinstaluje, protoze vsichni maji PC vyladeny a kdyz nekdo, treba jako ja, casto instaluje, tak je zde nepochopen. Takze ani tato polozka nemuze byt minusem pro pouziti AV.

Dale cekam, ze se objevi kecy o tojm, ze test je nesmyslny, zmanipulovany apod. Ale ja radsi budu verit nekomu, kdo si da praci s nejakym testem (navic daji se najit i jine, s podobnymi vysledky), nez kecalum z for, co vychazeji z toho, ze jedna pani povidala anebo rovnou z toho, ze pred 5 rokama nektery AV opravdu zpomalovaly drasticky PC. Z teto situace jsme uz ale davno ven a ti zamrzli jedinci by se meli podivat i jinam, nez jen na svuj PC.

S CLamav si snad delas srandu ne? To je lepsi na pc nemit nic, nez prave tento pokus o AV. Aktualizace nic moc a detekce jeste horsi.

Skenovani PC online je blbost, respektive je to blbost v pripade, kdy doporucujes sken nekolika znackami AV. Protoze kazdy AV, i kdyz je to online skener, ti do pc prida nejaky svoje nizkourovnovy ovladace a nektery je "zapominaji" z PC odstranit po vypnuti skenu a zustavaji tak v PC. Muze se pak stat, ze se tyto zbytky obcas hadaji. To mam taky vyzkouseno.
Dale k antispywaru, dnes uz nektery AV maji zbrane proti spyware v sobe a neni nutny mit na pc dalsi antispy program, zejmena ne jako rezidenta. Je lepsi obcas pouzit portable verzi, pokud na tom nekdo trva, ale treba kdo ma HIPS a umi ho nastavit, tak uz zadny antispyware vetsinou nepotrebuje. I portable verze totiz v systemu nechavaji ovladace, zejmena je tim znamy zde doporucovany Superantispyware.

Samozrejme, ze je na kazdym jestli AV pouzije nebo ne. Ja ho pouzivam a nepocituju zpomaleni. Okem je to proste nemozne postrehnout. Nenecham se omezovat omezenym uctem, zejmena proto, abych pak nemusel po forech resit proc nejde to nebo ono. Funguje mne vse. Viry nemam a kdyz lezu nekam, kam bych nemel, tak si zapnu sandbox a mam po problemech. A ani nevadi, ze su na pc admin. Pro obycejnyho uzivatele je tato kombinace mnohem pohodlnejsi, nez se otravovat s omezenym uctem nebo riskovat nepouziti AV.

Jeste k tem hrozbam z netu apod. Nekolik mesicu sleduju na zaklade ruznych zavirovanych vzorku, ze neplacene nebo levnejsi AV rychleji reaguji na nove hrozby a maji proti nim "leky". Vetsinou ty zname, drahe AV maji definice vydane pozdej, ale samozrejme je to pozorovani na zcela mizivym procentu smejdu, ktery se daji na netu najit, ale i tak je to zajimavy. Jsou to celkem realny hrozby, kterym prave celi BFU, protoze chodi v emailech.

Možná by jsi se divil jaké historické stroje jsou v provozu uživatelů, kteří zde hledají pomoc. Zpomalení na takové mašině vlivem antiviru je katastrofa. Každý uživatel se musí přizpůsobit tomu co má k dispozici a jak PC používá. Nicméně každá diskuze je dobrá k tomu, aby si z nik někdo něco odnesl. Pravda není jen jedna.

Úplně stačí Avast Home (free). U antiviru je důležité, aby byl aktualizovaný. Myslím si, že v dnešní době si žádná firma nedovolí dělat špatný antivir, protože by je to neuživilo.
Koneckonců klasických virů už moc není. Nejvíc řádí spyware a antivir je na viry. Na spyware je antispyware.
(to bylo moudro co?)

Kdysi jsem Aviru zkoušel - tolik falešných poplachů a otravný okna s nabídkou ke koupi placené verze, že to letělo do řiti dřív, než bys řekl famfrpál.

Antiviry jsem nakonec zrušil i u bráchy (a jeho synka) a mojí máti, oba BFU jak poleno, ale s pitomým omezeným účtem nemají problém, dodneška nic nechytili (už asi dva roky).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...