Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rošády s pamětmi

Dostal jsem počítač s deskou p5GD2 (intel 915) kde byl problém s pamětmi- ten počítač nenajel. Byly tam dvě ddr2 512ky PQI q Geil. S tou pqi když jsem ji dal do jiného slotu fungovala, ta druhá nešla v žádném slotu. Když jsem dal do prvního slotu svoji A-data 1gb 800Mhz najednou šli všechny tři, když jsem ji vyndal zase to nešlo. Zajímalo by mě čím to může být. Ty původní paměti měli nižžší frekvenci 667 n ebo 533 už to přesně nevím.Je to tou frekvencí nebo začíná odcházet deska?

Předmět Autor Datum
Problem bol pravdepodobne v tom, ze si si len myslel ze sli vsetky 3, ale v skutocnosti vsetky 3 nes…
MM.. 02.11.2010 18:16
MM..
No, něco na tom bude, uznávám, že jsem se nepodíval. Přesto nechápu jak je možné že s mojí pamětí (+…
zdenekhribek 02.11.2010 23:24
zdenekhribek
Lebo napriklad preto ze na to aby nabehol potrebuje len par MB a to z tej prvej. Ostatne mozu byt va… poslední
MM.. 03.11.2010 01:30
MM..
Ono jak začneš porušovat doporučené pořadí osazování pamětí a necháš první slot prázdnej může se dít…
MM_tank 03.11.2010 01:23
MM_tank

No, něco na tom bude, uznávám, že jsem se nepodíval. Přesto nechápu jak je možné že s mojí pamětí (+ ty dvě původní) se počítač rozjede, když ji vyndám tak nenajede.

Taky jsem zažil, že k vyřešení problému s pamětmi stačilo dát je do jiných slotů a pokud si pamatuji naposled to bylo před půl rokem. Netuším proč, ale fungovalo to.

Lebo napriklad preto ze na to aby nabehol potrebuje len par MB a to z tej prvej. Ostatne mozu byt vadne a aj tak nabehne (bude potom blbnut len obcas nahodne vo Win). Ked to neotestujes tak nevies ci je OK. Memtestom alebo si napalis bootovacie CD z .iso z www.goldmemory.cz
Alebo preto lebo moze byt aj jeden vadny slot na doske, alebo kvoli obmedzeniu chipsetu alebo BIOSu nemozes mixovat RAMky jak ta napadne.
Alebo mohli tam byt blbe kontakty zaoxidovane a staci vytiahnut a znovuzasunut a zas to funguje, apod. Ale najpravdepodobnejsi je jeden vadny modul. Idealne testovat moduly po jednom, samotne, a v stejnom slote (podla navodu k doske, zvycajne prvy, ale to by malo byt jedno).

Ono jak začneš porušovat doporučené pořadí osazování pamětí a necháš první slot prázdnej může se dít cokoliv:-D aniž by to muselo mít nějaký vysvětlení.
Místo rošády ty paměti otestuj memtestem, nejlíp jednotlivě a pak po skupinách.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru