Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace ovladáčů sata řadiče u desky msi kt6 delta-lsr

Zdravím ve spolek.Po formátu C mi nejde rozjet u této desky sata řadič.Už tam dříve fungoval mněl jsem na něj napojenou sata dvd mechaniku.Přidal jsem si teď ještě 1 hadr sata k stávajícímu pata na kterém je systém .Ten nový hadr chci provozovat zatím bez systému možná časem bych i uvažoval třeba o win7 současně s pata diskem na kterém je teď XP-profi.Jde mi o to,nainstaloval jsem ovládače sata a utilita ani bios mi prostě tyto 2 periférie nevidí.V biosu mám sata povoleno,to jsem kontroloval.Poradíte jak na to,co dělám špatně?

Předmět Autor Datum
Na této desce je osazený šhitoidní a zastaralý řadič 8237 do kterého byla sata podpora dodělána (kdy…
MM_tank 06.11.2010 15:06
MM_tank
Mně de o to že už jsem na tom compu před formátem provozoval sata dvd mechaniku a teď ji nevidí bios…
ekr 06.11.2010 16:18
ekr
A ta detekce po startu hlavního biosu probíhá nebo ne ? Zkus to v biosu vypnout restartovat a zase v…
MM_tank 06.11.2010 16:26
MM_tank
mechaniku bios při startu vidí ale hadr ne.Ovládače sata si nainstalovali obslužný prográmek via rai…
ekr 06.11.2010 17:34
ekr
Takže po různém laborování je stav tento dvd mechanika přes sata je vidět v biosu i ve win.No a ten…
ekr 07.11.2010 12:11
ekr
Možná že hadr to blokuje,jak sem psal už na začátku protože je sata II a řadič ho neumí.Zkusil jsi j… poslední
MM_tank 07.11.2010 16:35
MM_tank

Na této desce je osazený šhitoidní a zastaralý řadič 8237 do kterého byla sata podpora dodělána (kdybych byl sprostej napíšu při*rcána-vystihuje to líp) a to podle mě nekvalitně-problémy s kompatibilitou setkal sem se. Když to zapneš bez disku vidí to mechaniku ? Detekuje ji to při startu ? Disk musíš přepnout do režimu sata 1 (wd mají takový minijumper,ostatní přes program od výrobce jedině iném počítači) pak to možná pojede. Setkal sem se aj s tím že to bios nenašel ale ve win se disk našel. Moc vhodné na systémový disk to podle mě ani není...

A ta detekce po startu hlavního biosu probíhá nebo ne ? Zkus to v biosu vypnout restartovat a zase v biosu zapnout nebo nahrát default bios a nastavit původní hodnoty. Nestrkal jsi do pc nic (zvukovku např) se kterou by se ten sata řadič mohl hádat ?

Takže po různém laborování je stav tento dvd mechanika přes sata je vidět v biosu i ve win.No a ten hadr o který mi šlo od začátku a chtěl jsem ho připojit přes druhý sata konektor který tato deska má prostě nevidí ani bios ani win,i když se normálně točí a je i dost slyšet,jen ho computer prostě nerozpozná.Jó a po zapojení obou věcí do sta konektorů není vidět ani hadr ani dvd mechanika,divné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru