Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zvětším velikost jedné části virtuálně rozděleného hardisku ?

Dobrý den. Chtěl bych se pozeptat, jak na to, pokud je v pc jeden hardisk rozdělený na dvě části o různých velikostech a já bych chtěl velikost druhého hardisku zmenšit a o získanou kapacitu zvětšit tu druhou část ? /Zmenšit E: a o to zvětšit C/. A pokud by to snad nešlo, jak zrušit úplně E: a zvětšit část C: . Zde bych se snad ještě dotázal, zda nemohu tímto příjít o skrytou zálohu systému Windows,jež je tam někde nainstalovaná z výroby. Vím, že manipulace s disky je položce ovládací panely / nástoje pro správu / správa disků , ale nevím jak dál na to ? Děkuji moc za nápovědu

Předmět Autor Datum
Co tak uviest OS? Pokial sa jedna o Windows 7 ten to vie aj bez straty dat, samozrejme na vlastne ri…
fleg 12.11.2010 11:30
fleg
OS je Windows Vista home premium. O tu skrytou zálohu bych nechtěl přijít, i když si ji mohu vytvoři…
Tuky 12.11.2010 11:39
Tuky
Najprv musis jeden zmensit aby sa dal iny zvacsit. Samozrejme bude treba asi jeden z nich aj posunut… poslední
MM.. 12.11.2010 18:00
MM..

OS je Windows Vista home premium. O tu skrytou zálohu bych nechtěl přijít, i když si ji mohu vytvořit na CD, stejně bych chtěl aby na HD zůstala. Tedy nejlepší by bylo vědět, jak pouze ubrat velikost jednomu hardisku a přidat druhému. Ve Windows položka nastavení disků mohu jen zmenšit svazek, je tam sice uvedeno i zvětšit, ale nelze na to kliknout a tak nevím jak na to ?

Najprv musis jeden zmensit aby sa dal iny zvacsit. Samozrejme bude treba asi jeden z nich aj posunut aby sa dal druhy vobec zvacsit ptz oddiel potrebuje suvisle miesto (ten ktory chces zvacsovat musi mat vedla seba volne miesto). Neviem ci to vie aj Vista ked to tam mas v sprave diskov tak to skus pouzit.
Idealne ale ak to nebudes robit vobec ptz je to nebezpecna operacia vseobecne je zbytocne robit take blbosti. Ked mas malo miesta na jedno moddieli tak presun nieco na druhy oddiel.

P.S. jeden zrusit a druhy zvacsit samozrejme mozes tiez, oddiel sa da zrusit v sprave diskov. Len si nezrus tu zalohu OS od vyrobcu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru