Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nokia E5 - zvládnu ji vybít za jeden půlden, je to normální nebo na reklamaci?

Chápeš mě špatně. Přece nikde neříkám drancujme planetu co to dá. Moje poznámka ohledně elektřiny byla míněna s nadsázkou, nejsem debil, abych nechával pro nic za nic zapnutou nabíječku nebo přes noc svítit na WC.
Zkrátka si myslím, že zákazem prodeje žárovek, litím biopřísad do nádrží (zatímco Evropa, mající plná ústa udržitelného rozvoje a kdesicosi drancuje třetí svět, kde i díky tomuto lidi hladoví ještě více), kecama na každém rohu o tom, co máme nebo nemáme dělat se nic, opakuji nic, nezmění. Lidi zkrátka nemají v sobě žádný cit a vztah k přírodě, protože je v tom nikdo nevychovával. A tím, že budeme dětem třeba cpát do hlav že co patří do žlutého a co do fialového kontejneru a že nemají svítit fuj fuj žravými žárovkami (zatímco úsporky narvané rtutí apod jsou v pohodě) se opravdu nezmění nic. Stačí se dívat kolem sebe - veškerá ekonomika je orientovaná na spotřebu, na nic jiného.
O klimatických změnách toho bylo napsáno tolik, že snad už nemá cenu k tomu něco psát... Jen se domnívám, že vliv člověka na toto se extrémně přeceňuje. A že vidíš něco ty, za svůj krátký život (i kdyby ti bylo sto, pořád je to v běhu světa nic)? Usuzovat na nějaké změny z jedné dvou zim, případně že je nějaké léto sušší? Myslím, že i toto je naprosto normální. Třeba tzv. malou dobu ledovou způsobil kdo? Člověk?
Ad greenpeace a podobní - jde jen a jen o nátlakové skupiny za kterými stejně stojí nějaké korporace.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny