Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyber RAM, zakladovky, CPU

Ahoj,

potrebuju poradit pri vyberu komponent. Cetl jsem dost testu a stejne z toho nic nevim (zajimam se zejmena o AMD X6 nebo Intel i7 tusim 950), takze si dam radsi poradit. Rad bych mel neco, co par let vydrzi. Takze to asi spis vypada na AMD, ale nemam predstavu, jestli Bulldozer bude moct byt nacpanej na AM3.
Mam ted E8400 a napadla me moznost upgradu pred Vanocema. Jenze jsem z tech vsech grafu neprisel na to, jestli to ma vubec smysl. Rad bych teda vedel odpoved na otazku, jestli si nejak vyraznej pomuzu (nema smysl kupovat novy CPU, pokud si v prumeru pomuzu o 2s) a pak konkretni tipy na nejaky modely. Vysledky testu si muzu najit sam, ale jak jsem psal. Nic moc jsem z toho nevycetl a navic tam hodne lidi dole v diskuzi pise, ze jsou to testy o nicem. Ze to neni realny provoz apod. takze me spis zajimaji osobni zkusenosti nekoho, kdo presel z neceho podobnyho na ty novy i5, i7 nebo X6. Pred E8400 jsem mel tabulkove srovnatelny AMD a bylo cca o 70% pomalejsi pri vyvolani fotky z RAWu. Z tohoto duvodu bych asi zase radsi Intel.
Na PC se delaji jen fotky, obcas video. Zadny hry, zadny 3D modelace a podobny kraviny. Grafiku si asi necham moji 2600XT. Myslim, ze interni asi nebude zcela OK a navic mam pocit, ze Intel nic poradny nema, kdyz bych se pro nej rozhodl.
Pameti bych asi rad 2GB moduly (nejlip asi Kingstone). Zakladovku i CPU nechci nic zravyho (nekde jsem cetl, ze X58 je zravy, drahy a topici), takze X58 nebo jak se to jmenuje asi nechci (zatim jsem nezjistoval, jestli je X58 podmninka pri pouziti i7).
Zbytek PC bych nechal puvodni.

Dik.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny