Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chkdsk na 3 TB iSCSI disku (QNAP) uz bezi pres 2 tydny

Ahoj,
rad bych se zeptal na vas nazor: na ulozisti QNAP TS-809 jsou 3x 2TB disky v RAID5. iSCSI LUN allocation je nastaveno na "thin provisioning", napojeno na MS Server 2003 R2. Pouzivano nejaky cas bez problemu.

Nedavno jsem potreboval nejaka data odmaznout a narazil jsem na adresare, ktere nesly smazat, ani prejmenovat. Bohuzel trochu uspechane jsem spustil chkdsk s parametrem /x a bezi to uz vice nez dva tydny. Chkdsk je nyni ve fazi "Recovering orphaned file", ale u kazdeho hlasi "Insufficient disk space to recover lost data." Tato posledni hlaska mi prijde divna, misto by tam melo byt.

Bohuzel jsem tam mel i data, ktera jsem pred touto operaci nezazalohoval, takze predpokladam, ze v tuto chvili je asi jedina moznost (nejmin rizikova) nechat to dobehnout? Jeste jsem se docetl, ze by mohlo jit data z iSCSI dostat pomoci napr. "Partition Find and Mount Pro", ale v tuto chvili nemam kam ty iSCSI img (3TB) vykopirovat, abych to pripojil.

Takze - nechat dobehnout a doufat, ze data chkdsk uplne nerozhodil?

Predem diky za reakce,
M.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny