Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosím pěkně o doporučení od profesionála, která volba procesoru je vhodnější ?

Resim uz par dnu neco podobneho a i kdyz se nepovazuju za odbornika, tak toto jsem vysledoval. Ve hrach maji podobne vykonne CPU obou vyrobcu i podobny vykon (AMD ale musi mit pokazde vyssi frekvenci, jinak nestiha), ale mimo hry se to celkem lisi a urcite budes pouzivat pc i na neco jineho, a tam se vykon hodi. No a Intel je na tom lip. Ja hry nehraju, takze me vykon ve hrach nezajima.
Zejmena si porovnej vykon na jadro. Tam je rozdil hodne velkej a potvrzuje moji par let starou zkusenost. Pak si spocitej, kolik aplikaci umi vyuzit vic jader jak 4 a uvidis sam...
Starsi Intel co mam, je pro to co delam mnohem vhodnejsi a nekolikrat vykonnejsi (nemluvim ted o nejakych vselijakych testech z netu, kde se testuji uplny kraviny jako Sandra a kdovi co, pochybuju ze si nekdo kupuje CPU aby s nim pak zatezoval jadra v Sandrach a Everestech a dalsich nesmyslech). Nevim jak je to ted s novyma CPU, protoze testy pro oblast co ja chci, prave moc videt nejsou. Proto jsem se taky jeste nerozhodl.
Taky jsem uvazoval o X6, ale myslim si, ze 6 jadro nevyuzijes a pokud AMD, tak ja bych bral 970BE nebo jak se to jmenuje. Jinak ale musim rict, ze sam jsem se jeste taky nerozhodl. Laka me i7 785k, ale to uz je moc penez.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny